Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Stătescu

21 Februarie 2012
Vizualizari: 2595
Comentează add

Tranzacţiile imobiliare din capitală vor fi mai scumpe în 2012 după ce grila de taxare a imobilelor pe care o utilizează Uniunea Notarilor Publici a fost modificată, cu creşteri de tarife.

Grila de taxare a notarilor bucureşteni, modificată

ioana-statescu

Pe o piaţă aproape îngheţată de câţiva ani, grila de taxare a imobilelor pe care o utilizează Uniunea Notarilor Publici a fost modificată, cu creşteri de tarife.

Prin urmare, tranzacţiile imobiliare din capitală vor fi mai scumpe în 2012.

Analistul imobiliar Radu Zilişteanu spune că notarii s-au confruntat cu o scădere accentuată a numărului de tranzacţii imobiliare, care au fost încheiate prin cabinetele lor, pentru a face mai atracticvă vânzarea-cumpărarea, au redus, în perioada de criză, foarte mult, aceste valori de grilă, în momentul de faţă, s-au confruntat cu încasări mai mici, şi iată că au mărit aceste preţuri din grilă.  

Potrivit noii grile, pentru un apartament de două camere, confort unu sporit, situat la un etaj intermediar, în zone centrale, precum Dacia, Decebal, Dristor, Eminescu, sau Unirii, valoarea minimă este de aproximativ 46 mii de euro, valabilă pentru o construcţie din anii 1978 - 1987.

Anul trecut, un apartament, în aceleaşi zone, cu aceleaşi caracteristici, avea o valoare de aproximativ 42 de mii de euro.

Chiar dacă preţurile de vânzare ale apartamentelor nu sunt influenţate, în mod direct, de noile valori prevăzute în grila notarilor, potrivit analistului Radu Zilişteanu, ambele părţi implicate în trazacţia de vânzare-cumpărare vor avea cheltuieli mai mari. 

"Aceste grile notariale, niciodată, nu au urmărit îndeaproape preţurile reale, de pe piaţa imobiliară. Singurul efect, pe care acestestă modificare de grilă îl va avea, este faptul că tranzacţia va costa mai mult, în sensul onorariului notarial şi a impozitului către stat", a declarat Radu Zilieşteanu. 

Ghidul valorilor orientative ale proprietăţilor imobiliare, pentru 2012, clasifică apartamentele din Bucureşti, în 59 de zone, după numărul etajului, gradul de confort, dar şi anul construcţiei.


Etichete grilătarifenotariimobiliare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live