Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Miercuri, 05 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

24 Noiembrie 2011
Vizualizari: 1375
Comentează add

În Bulgaria personalul feroviar a intrat în grevă, fapt ce afectează circulaţia trenurilor internaţionale. Şi în Portugalia are loc o grevă de 24 de ore a angajaţilor din domeniul public.

Grevele blochează traficul în Bulgaria şi Portugalia

razvan-stancu

Grevă feroviară în Portugalia. Foto: Reuters.

Circulaţia trenurilor internaţionale pe ruta Bucureşti - Sofia şi Moscova - Sofia - Bucureşti este modificată joi, între orele 8,00 - 16,00, din cauza grevei personalului feroviar din Bulgaria, potrivit unui comunicat al CFR Călători.

Astfel trenul internaţional 461, Bucureşti Nord - Sofia (cu grupe de vagoane de Istanbul şi Dimitrovgrad), cu plecare din Bucureşti Nord în data de 24.11.2011, va circula întârziat pe teritoriul bulgar.

De asemenea, trenul 460 Sofia - Bucureşti Nord (cu grupe de vagoane de Istanbul şi Dimitrovgrad), cu sosire în Bucureşti Nord joi, va fi anulat, urmând ca grupele de vagoane să fie ataşate la trenul 382 (1384) Sofia - Bucureşti Nord - Moscova, cu plecare din Sofia.

Trenul 1385 (383), Moscova - Sofia, cu plecare din Bucureşti Nord în data de 23/24.11.2011, va circula până la staţia Mezdra, urmând ca pasagerii să îşi continue călătoria până la staţia Sofia cu autobuzul.

În Portugalia, grevă de 24 de ore a angajaţilor din sectorul public

Zborurile internaţionale înspre şi dinspre Portugalia au fost întrerupte, la începutul unei greve generale de 24 de ore, informează BBC.

Controlorii de trafic aerian, lucrătorii din domeniul transportului public, profesorii şi personalul din spitale, sute de mii dintre aceşti angajaţi sunt aşteptaţi să participe la acţiunea grevistă.

Greviştii au fost chemaţi în semn de protest faţă de măsurile de austeritate propuse de guvernul portughez.

Potrivit condiţiilor ajutorului financiar internaţional, este necesar ca Portugalia să reducă drastic deficitul bugetar.

Greva de joi se aşteaptă să fie cea mai mare din întreaga istorie a Portugaliei, unde acţiunile de protest sunt rare.


Etichete grevătrenBulgariaPortugalia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live