Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

1 Iunie 2010
Vizualizari: 1975
Comentează add

UPDATE: Greva angajaţilor de la metrou s-a încheiat puţin înainte de ora 12.00, călătorilor fiindu-le permis accesul pe peron.

Greva Metrorex a dat peste cap traficul în Bucureşti

razvan-stancu

Traficul bucureştean se desfăşoară cu dificultate. Foto: Mediafax.

Greva angajaţilor de la metrou s-a încheiat puţin înainte de ora 12.00, călătorilor fiindu-le permis accesul pe peron.

 

Ion Rădoi, liderul uniunii sindicatelor libere metrou (USLM), a precizat că Metrorex nu a pierdut din cauza acestei greve, ci, dimpotrivă, a făcut economii cu energia, salariile angajaţilor şi subvenţia pentru călători.

 

În Bucureşti traficul rutier se desfăşoară cu dificultate în special pe axele sud-nord şi nord-vest, precum şi în toate intrările în oraş din cauza grevei Metrorex. Primarul general Sorin Oprescu, aflat la Centrul de control al traficului, a declarat că sunt peste 800 de mii de maşini, iar faţă de celelalte zile este o încărcătură dublă sau triplă în intersecţii.

 

De asemenea, el a precizat că toate echipajele Poliţiei Rutiere, inclusiv cei 65 de agenţi pregătiţi de la Poliţia comunitară se află în marile intersecţii pentru a fluidiza circulaţia.

Angajaţii de la metrou se află în grevă de solidaritate cu salariaţii bugetari doar până la ora 12 iar mijloacele de transport în comun de suprafaţă circulă normal în capitală, deşi o parte din angajaţii care lucrează în transportul electric anunţaseră că vor intra şi ei în grevă de solidaritate.

Greva se va încheia cu patru ore mai devreme decât fusese programat iniţial.

Hotarârea a survenit solicitării fundaţiei "Salvaţi-vă Îngerii", care organizează, marţi, un concert umanitar în Piaţa Constituţiei, în scopul strângerii de fonduri pentru construirea noului Spital "Marie Curie".

RATB a anunţat că va suplimenta cu 15-20% numarul autobuzelor care circulă în zonele deservite de reţeaua de metrou şi că pe patru trasee unde nu vor circula tramvaie vor fi introduse autobuze.


Etichete BucureştitraficgrevaMetrorexSorin Oprescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live