Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

26 Martie 2019
Vizualizari: 311
Comentează add

Greva se desfăşoară în semn de protest faţă de planul directorului general al AFP, Fabrice Fries, de reducere a locurilor de muncă în următorii cinci ani.

Grevă la Agenţia de ştiri France Presse

sergiu-stet

  Foto: Arhivă.

Angajaţii Agenţiei de ştiri France Presse (AFP) au anunţat intrarea pentru 12 ore în grevă, începând cu ora 14 (ora Parisului), se menţionează într-un comunicat al agenţiei.

În declaraţia sindicatelor din AFP este transmis apelul la participarea la grevă nu doar a tuturor categoriilor de angajaţi de la sediul central din Paris, ci şi a tuturor filialelor regionale ale agenţiei din Franţa şi din străinătate.

Greva se desfăşoară în semn de protest faţă de planul directorului general al AFP, Fabrice Fries, de reducere a locurilor de muncă în următorii cinci ani.

Acest plan a fost prezentat de Fabrice Fries încă din anul 2018 şi a creat deja o serie de conflicte cu sindicaliştii, precum şi acţiuni de protest.

În plan se menţionează, oficial, că acesta este îndreptat spre reducerea cheltuielilor agenţiei cu 19 milioane de euro până în anul 2023, din care 14 milioane de euro sunt cheltuieli cu salariile personalului.


Etichete AFPFabrice Friesjurnaliştigrevălocuri de muncă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live