Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * S Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

6 Iulie 2022
Vizualizari: 260
Comentează add

Greva va afecta și orarul trenurilor care fac legătura între aeroporturile internaționale și Paris.

Grevă în transportul feroviar din Franţa

-

Paris. Foto Thomas SAMSON / AFP

Realizator: Cristian Bâcâin - O grevă generală perturbă, azi, transportul de călători pe căile ferate din Franța, în plin sezon turistic. Mișcarea sindicală va afecta și orarul trenurilor care fac legătura între aeroporturile internaționale și Paris. Corespondenta RRA, Daniela Coman, relatează.

Reporter: Sindicatele solicită o creştere a salariilor cu 300 de euro net pentru toți angajații. Cea mai afectată va fi rețeaua de trenuri regionale, dar sunt anulate și multe dintre cursele de mare viteză și InterCity. Societatea Națională de Căi Ferate le recomandă călătorilor care şi-au cumpărat deja bilete să își amâne sau chiar să își anuleze deplasarea. Turiștii străini care vor ateriza, astăzi, pe aeroporturile internaționale pariziene vor avea și ei probleme să ajungă în capitală, pentru că trenurile RER vor circula doar la jumătate din orarul obișnuit. Şi nu este singura mișcare grevistă din această săptămână. Sâmbătă și duminică, angajații de la sol din aeroporturile pariziene Roissy-Charles de Gaulle şi Orly reintră în grevă, după ce, weekend-ul trecut, protestul lor a provocat un adevărat haos în gestionarea fluxurilor de pasageri și de bagaje.


Etichete (ii)grevafrantatren

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live