Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA Joi, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

12 Iunie 2019
Vizualizari: 352
Comentează add

Aproximativ o sută de servicii de urgenţă ale spitalelor din Franţa au intrat în grevă, reclamând epuizarea fizică şi psihică, din cauza lipsei de personal

Grevă în serviciile de urgenţă din Franţa

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

 

Aproximativ 300 de persoane au manifestat ieri, în faţa Ministerului Sănătăţii pentru a-şi face auzite revendicările.

Medicii şi asistentele de la urgenţă cer acoperirea lipsei de personal, majorarea salariilor şi creşterea numărului de paturi.   

Patrick Pelloux, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Urgenţă: "În spatele revendicărilor privind asigurarea de personal şi de mijloace financiare pentru serviciile de urgenţă, care sunt suprasaturate, se află o întreagă problematică a spitalului public, care trebuie să le ofere pacienţilor îngrijire de calitate.

Este obligatoriu ca responsabilii publici, doamna ministru, să angajeze negocieri pentru a găsi împreună soluţii. Cred că acest sistem şi-a atins limitele şi că nu mai putem să facem foarte bine cu foarte puţin".   

În zece ani, numărul francezilor care apelează la serviciile de urgenţă ale spitalelor s-a dublat, fiind în prezent de peste 21 de milioane pe an. Motivul principal ar fi numărul mic al medicilor generalişti şi listele lungi de aşteptare.

Cadrelor medicale de la Urgenţă li s-a alăturat în această mişcare de protest şi personalul din casele şi azilurile de bătrâni, care au probleme similare, mai ales infirmierele şi ingrijitorii se plâng că fac faţă cu greu unui număr tot mai mare de pacienţi cu vârste tot mai înaintate şi probleme de dependenţă, în condiţiile unei scheme de personal insuficiente.


Etichete grevaFrantaPatrick Pellouxurgenta

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live