Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

21 Februarie 2019
Vizualizari: 690
Comentează add

Asociaţiile secesioniste şi sindicatele din Catalonia au convocat o grevă generală

Grevă generală în Catalonia

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Foto: Agerpres/EPA/Alejandro Garcia

Asociaţiile secesioniste şi sindicatele din Catalonia au convocat astăzi o grevă generală pentru a protesta faţă de judecarea liderilor din spatele referendumului pentru independenţa acestei regiuni a Spaniei.

Greva este sprijinită şi de guvernul regional şi primăria din Barcelona.

Motivul grevei generale este procesul în care sunt acuzați foștii lideri secesioniști catalani, care au organizat referendumul de independență și au declarat independența Cataloniei față de Spania.

Astăzi, magistrații Curții Supreme vor asculta declarațiile foștilor președinți ai asociațiilor 'Omnium Cultural' și 'Asambla National Catalana'.

Organizații care au contribuit în mod decisiv la mișcarea pro-independență. Încă de la primele ore ale dimineții, sute de protestatari catalani au blocat o autostradă și mai multe drumuri de acces spre porturi.

S-au înregistrat și incidente la Barcelona, unde un protestatar a lovit un agent al poliției catalane și a fost reținut.

Forțele de ordine au intervenit pentru deblocarea bulevardelor Diagonal și Gran Via, pentru că mai mulți protestatari s-au așezat pe caldarâm.

Guvernul regional și-a suspendat activitatea pentru astăzi, la fel ca primăria din Barcelona, în semn de sprijin față de greva generală.

De altfel, liderul catalan Quim Torra este astăzi prezent în sala de judecată la Curtea Supremă din Madrid, pentru a urmări declarațiile inculpaților.


Etichete sindicateCataloniagrevă generalăspania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live