Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

12 Decembrie 2014
Vizualizari: 1106
Comentează add

11 zboruri între România şi Italia au fost anulate: opt care ar fi trebuit sa decoleze de la Bucureşti, iar trei dinspre Peninsulă - ca urmare a acestei greve generale.

Greva generală în 54 de oraşe din Italia

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Foto: Arhivă. 

"Nu mai merge aşa!" este sloganul grevei generale care a blocat astazi pentru sapte ore Italia. 

50 la suta dintre trenuri au stationat, in vreme ce 70% dintre cursele aeriene au fost afectate de acest protest, curse in mare parte din Italia, dar si dinspre dintre Copenhaga, Cairo, Nisa, Paris, Barcelona si Madrid, din cauza participarii la greva si a controlorilor de trafic aerian. 
 
11 zboruri între România şi Italia au fost anulate: opt care ar fi trebuit sa decoleze de la Bucuresti, iar trei dinspre Peninsula - ca urmare a acestei greve generale. 
 
Forma de protest a fost organizata la solicitarea a doua mari confederatii sindicale împotriva politicii economice si sociale a guvernului condus de Matteo Renzi. 
 
Au aderat la greva administratiile din sanatate, din scoli si transporturi. In 54 de orase din Italia, muncitorii au iesit in strada, la Roma,Torino si Milano, in nordul Italiei, inregistrandu-se ciconiri intre manifestanti si fortele de ordine. 
 
Printre tintele protestelor se afla legea locurilor de munca, legea de stabilitate, la fel cum sindicatele denunta proiectul de buget pe 2015, apreciind ca masurile de relansare a economiei sunt insuficiente.
 
Legea muncii, adoptata saptamâna trecuta, prevede facilitarea concedierilor si reducerea drepturilor si protectiilor angajatilor în primii ani de contract.
 
Alte proteste asemanatoare au avut loc in Italia atat in luna noiembrie, cat si in octombrie, insa fara nici un rezultat din parea executivului condus de Matteo Renzi. 

Etichete grevăItaliazboruriCopenhagaCairoNisaParisBarcelonalegeRomaMilanoMatteo Renzi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live