Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 07 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Ianuarie 2017
Vizualizari: 433
Comentează add

Protestatarii cer demisia actualei conduceri de la Complexul Energetic Hunedoara, acuzată de incompetență.

Greva foamei la Complexul Energetic Hunedoara

radiojurnal

Protestul minerilor, ianuarie 2017. Foto: Ilie Pintea.

Trei lideri ai sindicatului Muntele au intrat în greva foamei de astăzi de la ora 15, în semn de solidaritate cu minerii de la Lupeni, care protestează de azi dimineață și au refuzat să intre în subteran. Vasile Păduraru, unul dintre cei trei protestatari, a declarat că va rămâne în greva foamei până la demisia actualei conduceri de la Complexul Energetic Hunedoara, acuzată de incompetență.

În plus, minerii spun că s-au săturat să fie ignorați de actuala administrație, din care face parte și Petru Nica, fost președinte al sindicatului Muntele până în luna septembrie a anului trecut, actual director general adjunct la Complexul Energetic Hunedoara. Potrivit protestatarilor, fostul sindicalist i-a amenințat pe mineri cu concedierea și a făcut presiuni pentru ca aceștia să intre în subteran.

Situația rămâne în continuare tensionată, mai ales că minerii ar intra în subteran degeaba, având în vedere că nu există materialele de strictă necesitate pentru continuarea activității, iar angajații din abataje își pun viața în pericol din acest motiv. Peste 200 de ortaci de la schimburile 1 și 2 continuă să protesteze la mina Lupeni, așteptând să li se alăture și colegii de la schimburile 3 și 4.


Etichete Greva foameiComplexul Energetic Hunedoara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live