Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU... MUZICA VOASTRA Duminică, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Mai 2018
Vizualizari: 340
Comentează add

Mai multe organizaţii sindicale din sănătate şi asistenţă socială au anunţat că intră, astăzi, într-o grevă de avertisment de două ore.

Grevă de avertisment în toate spitalele din ţară

radiojurnal

Mai multe organizaţii sindicale din sănătate şi asistenţă socială au anunţat că intră, astăzi, într-o grevă de avertisment de două ore.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de aplicarea noii Legi a salarizării şi cer modificarea ei.

Criza nu a putut fi rezolvată, în ciuda mai multor încercări ale reprezentanţilor Guvernului, iar mâine sunt anunţate noi negocieri la Palatul Victoria. 

Sindicaliştii din Federaţia SANITAS vor fi astăzi în grevă de avertisment, între orele 9:00 şi 11:00.

În unităţile sanitare de stat, vor lucra doar o treime din angajaţi şi vor fi asigurate urgenţele, conform legii, a declarat la Radio România Actualităţi, preşedintele Federaţiei, Leonard Barăscu. Principala nemulţumire a angajaţilor din sistem o reprezintă noua Lege a salarizării şi noul regulament care prevede plafonarea sporurilor.


Leonard Bărăscu: Este vorba de exceptarea din cei 30% a anumitor categorii de sporuri care ar reduce un pic acest procent de 30% pe ordonatori principali de credite. Nu în ultimul rând, o cerinţă mai veche de anul trecut - vrem creşteri salariale pentru toată lumea, nimeni să nu piardă în următoarea lună, aşa cum ni s-a promis în timpul mitingului pe care l-am avut săptămâna trecută. Şi nu în ultimul rând, Contractul Colectiv de Muncă, la nivel de sănătate şi asistenţă socială. Pentru a se găsi soluţii la problemele din sănătate, premierul Viorica Dăncilă, împreună cu miniştrii sănătăţii, muncii şi finanţelor publice, vor avea, mâine, o nouă întrevedere la Palatul Victoria cu reprezentanţii Federaţiei Sindicale - după cum a anunţat săptămâna trecută, şefa Guvernului.


Viorica Dăncilă: Am hotărât ca marţi, 8 mai, la ora 10:00, să avem împreună cu ministrul muncii, ministrul sănătăţii, ministrul de finanţe, o întâlnire cu reprezentanţii Federaţiei Sindicale din Sănătate, pentru a vedea nemulţumirile acestora şi să vedem ce soluţii putem găsi pentru problemele pe care le ridică.


Reporter: Dacă discuţiile de mâine nu vor ajunge la niciun rezultat, sindicatele au anunţat că au strâns semnăturile necesare şi vineri, 11 mai, intră în grevă generală.


Reporter: Sindicaliştii din Federaţia "Solidaritatea Sanitară" au anunţat că se alătură protestelor celor de la SANITAS, pentru că au revendicări comune. La greva de astăzi vor picheta spitalele, membri ai "Solidarităţii Sanitare" veniţi de acasă, iar salariaţii aflaţi la serviciu vor fi în grevă japoneză.


Etichete Grevă de avertisment în toate spitalele din ţarălegea salarizariiguvernsanitasleonard barascu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live