Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

3 Iunie 2014
Vizualizari: 1299
Comentează add

Biroul Executiv al Sindicatului ”Muntele” a decis declanşarea unei greve de avertisment, ca urmare a eşecul negocierilor purtate cu administraţia pentru noul contract colectiv.

Grevă de avertisment în minerit, "pe 5 iunie"

ilie-pintea

Foto: Arhivă.

Biroul Executiv al Sindicatului ”Muntele” a decis, în şedinţa de astăzi, declanşarea unei greve de avertisment, ca urmare a eşecul negocierilor purtate cu administraţia pentru noul contract colectiv de muncă.

Petre Nica, preşedintele sindicatului, a declarat că protestul va avea loc joi, 5 iunie, de la ora 11, minerii urmând să înceteze lucrul şi să se grupeze în sălile de apel.

Ei sunt nemulţumiţi de faptul că administraţia intenţionează să le dimineze sporurile salariale de care beneficiau până acum şi spun că nu solicită majorarea salariilor, ci doar păstrarea veniturilor pe care le câştigă acum.

Pe de altă parte, sindicaliştii din Valea Jiului sunt solidari şi cu colegii lor din cadrul Termocentralei Mintia (parte a Complexului Energetic Hunedoara), al căror contract colectiv a expirat de luna trecută, şi spun că lipsa unui buget de venituri şi cheltuieli pentru Complex pune în dificultate funcţionarea acestuia.

Petre Nica a mai precizat că nu va fi de acord cu introducerea personalului TESA din cadrul Diviziei Miniere în şomaj tehnic, aşa cum a propus administraţia, şi a cerut implementarea soluţiilor necesare pentru continuarea activităţii la Complexul Energetic Hunedoara, care va vinde puţină energie în următoarea perioadă, din cauza producţiei ridicate a hidrocentralelor.

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara nu a comentat în nici un fel apropiata grevă de avertisment a minerilor.


Etichete Sindicat”Muntele”Petre Nicaprotestcontract colectiv de muncăValea JiuluiMintia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live