Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

7 Martie 2018
Vizualizari: 1172
Comentează add

Acşiunea doreşte să denunţe violenţa de gen, diferenţele de salarii, împiedicarea accesului la posturi de putere,precum şi că acasă femeile îşi asumă cea mai mare a sarcinilor

Grevă de amploare a femeilor spaniole, pe 8 martie

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

 

Convocată de organizaţiile feministe, greva din 8 martie doreşte să atragă atenţia asupra discriminării femeilor.

Potrivit unui barometru publicat de versiunea online a ziarului "El Pais", peste 70% din bărbaţi recunosc că există discriminare şi că în societatea spaniolă precomină credinţa că bărbaţi trebuie să domine femeile.

Greva generală a femeilor este susţinută mai ales de partidele de stânga, iar între personalităţile care au anunţat că vor participa la proteste este primarul Madridului, Manuela Carmena, care a ajuns în funcţie pe listele formaţiunii Podemos.

În schimb, femeile conservatoare din Partidul Popular al premierului Mariano Rajoy nu sprijină acest protest, considerând că argumentele nu sunt întemeiate. De altfel, şeful executivului spaniol a refuzat să se pronunţe privind diferenţele de salarii între femei şi brbaţi.

Potrivit Institutului Spaniol de Statistică, femeile primesc salarii cu 23% mai mici decât bărbaţii,  pentru aceleaşi posturi, în aceleaşi companii.


Etichete greva8 martiediscriminareEl PaisManuela CarmenaPodemosMariano Rajoystatistica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live