Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Ianuarie 2022
Vizualizari: 462
Comentează add

Cea de-a doua rundă de negocieri dintre primarul general şi principalul sindicat de la STB a eşuat şi sindicaliştii continuă greva.

Greva STB: Negocierile dintre sindicaliști și primarul general au eșuat

radiojurnal

FOTO: facebook.com/SocietateaDeTransportBucuresti.

Primarul general al capitalei, Nicuşor Dan, a cerut Parchetului să ia măsuri imediate împotriva sindicaliştilor STB, care refuză în continuare să iasă pe traseu cu autobuzele, tramvaiele şi troleibuzele.

Edilul şef consideră că greva declanşată la Societatea de Transport Bucureşti este de fapt o acţiune politică orchestrată de liderul sindicatului reprezetantativ din companie, Vasile Petrariu, care este, în acelaşi timp, şi consilier general PSD.


Nicuşor Dan: Suntem în ipoteza unei greve ilegale organizate de Sindicatul Reprezentativ. Solicit Parchetului să urgenteze măsurile împotriva persoanelor şi în special a domnului Petrariu, care a organizat acest act ilegal, cu consecinţe grave pentru bunul mers al activităţii în Bucureşti. A avut loc o încercare de dialog astăzi, între sindicatul reprezentativ din STB, organizatorul grevei ilegale, şi conducerea STB. Dialogul nu a putut avea loc pentru că, practic, sindicatul reprezentativ nu are acele revendicări reale pe care le-am întâlnit în discuţiile pe care le-am avut cu oamenii din STB. Toate acele probleme care ţin de piese de schimb, de situaţia infrastructurii, de mentenanţă, de ceea ce se întâmplă la capete de linii, confortul şoferilor, vatmanilor la cap de linie, niciuna din aceste probleme reale ale STB-ului nu a fost discutată în discuţia care a avut loc cu conducerea STB în această seară.


Realizator: Cea de-a doua rundă de negocieri dintre primarul general şi principalul sindicat de la STB a eşuat în această seară. Sindicaliştii continuă greva, deşi Tribunalul Bucureşti a stabilit astăzi că aceasta este ilegală şi a dispus cu titlu executoriu reluarea imediată a activităţii.


Etichete primaria capitaleigrevastbnicusor dannegocierivasile petrariu(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live