Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Alegeri parlamentare 2020. Stiri electorale Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

22 Septembrie 2020
Vizualizari: 290
Comentează add

Profesorii din Madrid au declanșat o grevă, nemulțumiți de lipsa personalului și a măsurilor de la începutul anului școlar.

Grevă a profesorilor din Madrid

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

FOTO: Arhivă.

Profesorii din regiunea capitalei spaniole Madrid, cea mai afectată de reînmulțirea cazurilor de coronavirus au declanșat o grevă de două zile, nemulțumiți de lipsa personalului și a măsurilor de la începutul anului școlar.

Sindicatele avertizează că până acum sunt aproximativ 2.800 de elevi izolați din mai multe școli din regiune din cauza numeroaselor teste pozitive în rândul copiilor și al profesorilor.

Sindicate spun că pregătirile pentru începutul anului școlar nu oferă siguranță nici elevilor și nici personalului didactic.

Mai trebuie cel puțin 1.000 de profesori, afirmă un purtător de cuvânt al sindicatelor din educație, iar în multe cazuri contractele sunt semnate în alb, fără precizarea numărului de ore sau postul pe care îl ocupă cadrele didactice.

Din acest motiv pot fi concediate în orice moment fără nicio siguranță din punct de vedere juridic. Mai mult, se plâng liderii sindicali, nu există un regulament sau un sistem de înlocuire imediată a profesorilor care se îmbolnăvesc, aşa că aproape toate școlile se confruntă acum cu lipsa de personal.

O situație deosebită se constată în educația specială unde nu s-au redus clasele din cauza lipsei de spațiu.

Angajații din sistemul de învățământ se plâng și că în multe școli asistenții medicali promişi nu au fost trimiși, astfel încât directorii se confruntă cu luarea deciziilor urgente privind închiderea claselor sau a întregului centru, fără să fie autoritate medicală, în cazul detectării de cazuri COVID-19.


Etichete (ii)grevaprofesorimadrid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live