Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 28 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

7 Decembrie 2019
Vizualizari: 706
Comentează add

Mii de persoane au participat la marşul pentru climă, organizat ieri, în paralel cu summitul COP 25

Greta Thunberg a participat la marşul pentru climă de la Madrid

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

 

Greta Thunberg a spus la o întâlnire cu presa, înainte de marşul pentru climă, că părerea ei nu este mai importantă faţă de a altor persoane, că este doar o mică parte din mişcarea care luptă împotriva schimbării climatice, ca mulţi alţi tineri din lume.

'Responsabilii care trebuie să adopte măsuri care se oprească urgenţa climatică nu fac destul', a spus tânăra activistă suedeză, sosită la Madrid de la Lisabona după un periplu prin lume de mai multe săptămâni şi după ce a traversat Oceanul Atlantic într-o ambarcaţiune privată. Ea nu călătoreşte cu avionul pentru a da exemplu, doarece avioanele provoacă poluare şi distrug stratul de ozon.

'Cred că am reuşit să creăm o mişcare şi oamenii au o părere; este un pas mare înainte, dar nu este nici pe departe suficient, pentru că emisiile de gaze continuă să crească', a subliniat Greta. 'Şi, dacă ne uităm dintr-un anume punct de vedere, nu am obţinut nimic cu protestele noastre'. Ea şi-a exprimat speranţa că summitul de la Madrid COP 25 va aduce ceva concret şi speră ca liderii politici să recunoască urgenţa crizei climatice.

La marşul din capitala Spaniei, pancartele purtate de tineri din toată lumea au avut mesaje precum 'Nu există planeta B' sau 'Acest summit este o farsă'. Deşi era prevăzut ca Greta să parcurgă alături de ceilalţi tineri cei cinci km ai traseului stabilit la marşul pentru climă, ea nu a putut să ajungă la capătul coloanei din cauza aglomeraţiei, aşa că s-a deplasat într-o maşină electrică spre punctul final al mitingului, în Piaţa Nuevos Ministerios. Acolo a fost instalată o scenă pe care a avut loc un spectacol oferit de mai multe trupe spaniole de rock. 


Etichete Greta ThunbergclimamarsMadrid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live