Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

26 Ianuarie 2015
Vizualizari: 1024
Comentează add

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a spus că Greciei nu i se poate anula datoria externă, ci, eventual, i se poate prelungi perioada de rambursare a acesteia.

Greciei i s-ar putea prelungi perioada de rambursare a datoriei

cerasela-radulescu-bruxelles

Vicepreşedintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis. Foto: captură youtube.com.

Miniştrii de finanţe din Zona Euro vor analiza, astăzi, situaţia din Grecia şi concluziile misiunii recente a Fondului Monetar Internaţional în această ţară.

Europenii au depăşit teama că o victorie a stângii radicale ar însemna părăsirea de către Grecia a Zonei Euro, dar avertizează, totodată, că nu pot fi anulate toate datoriile statului elen.

Liderul Syriza, Alexis Tsipras, a lansat semnalul către Bruxelles, că, odată aflat la guvernare, partidul său nu va părăsi Zona Euro, dar se aşteaptă ca Greciei să îi fie acceptată o reducere a datoriei şi eliminarea programului de austeriate bugetară, impus de creditorii interanţionali, în special FMI.

Pe de altă parte, vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a fost foarte ferm într-o declaraţie pentru presa de la Bruxelles, afirmând că nu poate fi vorba de o anulare a datoriei statului elen.

Singura concesie care poate fi făcută Greciei este eventuala acceptare a prelungirii perioadei de rambursare a datoriei.

Miniştrii de finanţe din toate statele membre ale Uniunii se vor reuni mâine şi vor discuta şi despre propunerea Comisiei Europene privind planul de investiţii strategice prin înfiinţarea unui fondul de cel puţin 315 miliarde de euro, pentru următorii trei ani.


Etichete Zona EuroFMIcreditoriGreciaAlexis Tsiprasalegeriguvernausteritaterambursaredatorie externă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live