Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 22 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

24 Iulie 2010
Vizualizari: 889
Comentează add

Ministrul elen de finanţe, George Papaconstantinou, spune că Grecia a îndeplinit condiţiile stabilite în planul de austeritate şi va primi o nouă tranşă de împrumut din partea UE şi FMI.

Grecia "va primi a doua tranşă de împrumut"

ionut-dragu

Ministrul elen de finanţe, George Papaconstantinou. Foto: Agerpres.

Grecia va primi cea de-a doua tranşă de împrumut din partea Uniunii Europene şi a Fondului Monetar Internaţional, deoarece a îndeplinit condiţiile stabilite în planul de austeritate, a declarat ministrul elen de finanţe, George Papaconstantinou.

Potrivit Agerpres, Grecia a primit deja în mai o primă tranşă în valoare de 20 de miliarde de euro de la partenerii săi din zona euro şi de la FMI.

"Deblocarea celei de-a doua tranşe depinde de îndeplinirea obiectivelor stabilite a căror dată limită a fost 30 iunie", a declarat ministrul grec de finanţe într-un interviu.

"Aceste condiţii au fost îndeplinite şi am mai făcut un pas înainte prin adoptarea legii privind reformarea sistemului de pensii", a adăugat oficialul elen.

Oficiali ai UE, FMI şi ai Băncii Centrale Europene se vor afla luni la Atena pentru a verifica dacă Grecia aplică măsurile de austeritate pentru obţinerea unei noi tranşe de ajutor în valoare de 9 de miliarde de euro.


Etichete GreciaFMIîmprumutcrizăausteritateGeorge Papaconstantinou

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live