Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN (R) Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Monica Chihaia, Atena

28 Iulie 2015
Vizualizari: 1086
Comentează add

Creditorii internaţionali ai Greciei cer reforme în plus schimbul eliberării unei noi tranşe de împrumut.

Grecia și creditorii săi, negocieri pentru al treilea plan de salvare

monica-chihaia-atena

Foto: Foto: tvnewsroom.consilium.europa.eu.

Sosiţi la Atena, după aproape o săptămână de amânare, reprezentanţii Comisiei Europene, Fondului Monetar Internaţional şi ai Băncii Centrale Europene au început aseară târziu negocierile cu guvernul elen pentru un al treilea pachet de ajutor extern în valoare de 86 de miliarde de euro. Banii ar ajuta Grecia să rămână în zona euro.

Cu referire la impunerea unui nou set de măsuri, condiţie pentru semnarea programului de asistenţă financiară, ministrul grec de finanţe a declarat "vom pune în aplicare acordul Eurogrupului şi summitul din 12 iulie".

Pe de altă parte, ieri Comisia Europeană a avertizat Atena prin purtătorul său de cuvânt, Mina Andreeva, că vor fi necesare mai multe reforme din partea Greciei pentru ca prima tranşă de plată să fie posibilă.

Oficialul european a ţinut să facă o distincţie, precizând "reformele necesare pentru iniţierea negocierilor dintre instituţii şi autorităţile elene cu privire la noul program au fost finalizate la timp şi, în linii generale, în mod satisfăcător".

La aceeaşi oră, vicepreşedintele Parlamentului European, Dimitrios Papadimoulis, întreba Comisia Europeană şi Consiliul dacă consideră satisfăcătoare gestionarea crizei din Grecia şi adăuga imediat propriul răspuns: "Nu numai că nu s-a ajutat la depăşirea crizei economice şi la stabilizarea economiilor europene, dar principiile fundamentale ale Uniunii au fost, practic, anulate".


Etichete GreciacreditoriimprumutAtenaCEFMIBCEeuroParlamentul EuropeanacordEurogrup

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live