Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Michaela Lambrinidou

13 Mai 2020
Vizualizari: 306
Comentează add

Litoralul grecesc va avea un sezon mai scurt, dar mai multe reguli anul acesta vor viza accesul în ţară, călătoria cu avionul sau comportamentul pe plajă

Grecia se pregăteşte pentru primirea turiştilor

michaela-lambrinidou

Foto: Arhivă 

Grecia, cu o economie dependentă în mare parte de veniturile din turism, era firesc să fie preocupată de impactul economic creat de epidemie şi să pregătească din timp o redeschidere în siguranţă a frontierelor interne, într-o încercare de a revitaliza sectorul turismului.

Autorităţile de la Atena estimează că Grecia va putea primi turişti începând cu 1 iulie. Ministerul turismului, Haris Theoharis, a prezentat deja un plan pentru sezonul turistic, redus la numai trei până la patru luni anul acesta, iar luni, a dat mai multe detalii privind protocoalele sanitare pentru zboruri, hoteluri sau plaje.

Regulile au fost elaborate în strânsă colaborare cu Organizaţia Naţională pentru Sănătate Publică, urmând ca ele să intre în vigoare odată cu deschiderea oficială a sezonului turistic - în condiţii, fireşte, de corona - la data de 1 iulie. Astfel, putem spune că un pasager care doreşte să călătorească din străinătate în Grecia trebuie să fi primit înainte cu cel mult 72 de ore un certificat de sănătate - un fel de paşaport de sănătate, am putea spune - că nu este infectat cu coronavirus. Fără acestea nu se va putea îmbarca la bordul avionului.

Nu vor exista locuri vacante pentru zborurile către şi dinspre Grecia, adică avioanele vor opera zborurile la capacitatea totală pentru rutele internaţionale şi interne, pentru ca transportul aerian să fie viabil din punct de vedere economic. La zborurile cu o durată de până la patru ore nu se va servi mâncare pasagerilor, ci doar gustări de tip snack.

Turiştii vor părăsi Grecia fără niciun control sanitar, pentru a se evita blocarea şi plasarea lor în carantină în Grecia, ceea ce se consideră că ar fi un antistimulent pentru ca cineva să opteze pentru o vacanţă în Grecia.   

Pentru fiecare regiune turistică a ţării, Ministerul Turismului va închiria un hotel care să funcţioneze ca hotel de carantină, unde vor fi izolaţi acei turişti care vor fi testaţi pozitiv la coronavirus.

Toate hotelurile din teritoriu vor contracta serviciile medicale ale unui medic care să constate dacă un turist este testat pozitiv la coronavirus. Rezultatul unui test va fi cunoscut în maxim şase ore.

Nu vor fi oferite mese sub formă de bufet, self service, ci numai mese servite individual. Şezlongurile pe plajă vor fi aşezate la o distanţă destul de mare şi vor avea o folie de unică folosinţă pentru fiecare vizitator, care, fireşte, va fi înlocuită de fiecare dată când se va face schimbul acestui vizitator.

Personalul turistic, între timp, trebuie să urmeze cursuri speciale privind regulile sanitare, pentru a face faţă acestei situaţii inedite.

Ministrul turismului a anunţat că Grecia urmează să semneze în zilele următoare acorduri interstatale cu Bulgaria, cu Israelul şi Ciprul, pentru liberul transport al turiştilor greci către şi dinspre aceste ţări.


Etichete GrecialitoralHaris Theoharis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live