Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 18 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Monica Chihaia, Atena

5 August 2015
Vizualizari: 1071
Comentează add

Premierul Alexis Tsipras şi-a exprimat speranţa ca acordul la care părţile trebuie să ajungă până la 20 august să pună capăt incertitudinii privind viitorul Greciei în Zona Euro.

Grecia "se apropie de un acord cu creditorii internaţionali"

monica-chihaia-atena

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras. Foto: facebook.com/tsiprasalexis.

 Grecia se apropie de un acord cu creditorii internaţionali în ce priveşte noul plan de asistenţă financiară - a declarat, astăzi, premierul Alexis Tsipras. 

 
Acesta şi-a exprimat speranţa ca acordul la care părţile trebuie să ajungă până la 20 august să pună capăt incertitudinii privind viitorul Greciei în Zona Euro. 
 
20 august este termenul-limită pentru achitarea tranşei de 3,5 miliarde de euro către Banca Centrală Europeană. 
 
Pentru premierul grec sunt importante atât semnarea acordului în valoare de 86 de miliarde de euro, cât şi susţinerea politică pentru aplicarea acestuia.   orespondenţă de la Atena. 
 
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Olga Gerovassiliou, a declarat astăzi că este optimistă în ceea ce priveşte stadiul negocierilor guvernului cu responsabilii instituţiilor creditoare, după ce, ieri, şi-a exprimat chiar convingerea "vom avea acordul până pe 18 august". 
 
Oficialul elen a adăugat că principala preocupare a guvernului este acum aceea de a obţine, aşa cum a promis de altfel premierul Alexis Tsipras, cele mai bune condiţii în privinţa punerii în aplicare a măsurilor prevăzute în schimbul noului acord de împrumut. 
 
După încheierea acordului, atenţia premierului se va îndrepta, a declarat, asupra clarificării situaţiei din interiorul formaţiunii pe care o conduce. 
 
Stânga radicală este în continuare supusă disputelor pro şi contra politicii guvernamentale, aşa cum aceasta s-a configurat după summitul liderilor europeni, la jumătatea lunii trecute. 
 
Contestatarii spun că  Syriza a abdicat ideologic şi, în acest condiţii, nu pot susţine poziţia pe care premierul Alexis Tsipras şi-a asumat-o. 
 
Pe de altă parte, acesta a subliniat în mod repetat că nu poate conduce cu opoziţia. 
 
Prin urmare, anticipatele sunt tot mai aproape. 
 
O confirmă şi declaraţia de astăzi a purtătorului de cuvânt al Guvernului care, răspunzând în context, nu a exclus ca alegerile anticipate să fie organizate în toamnă.

Etichete Greciapremierul Alexis Tsiprasacordcreditorii internaţionaliBanca Centrală EuropeanăSyrizaPurtătorul de cuvânt al GuvernuluiOlga Gerovassilioualegeri anticipate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live