Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 Joi, 18 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Michaela Lambrinidou

9 Februarie 2019
Vizualizari: 750
Comentează add

Atena a blocat anterior integrarea euroatlantică a vecinului său, nemulţumită de numele acestuia - Macedonia - despre care afirma că face parte din patrimoniul său istoric.

Grecia, prima ţară care ratifică aderarea Macedoniei de Nord la NATO

michaela-lambrinidou

Grecia este prima ţară care a ratificat acordul de aderare a Macedoniei de Nord la NATO.

Atena a blocat anterior integrarea euroatlantică a vecinului său, nemulţumită de numele acestuia - Macedonia - despre care afirma că face parte din patrimoniul său istoric.

Macedonia a acceptat, anul trecut, schimbarea numelui în Macedonia de Nord, fapt care a dus la eliminarea opoziţiei greceşti. 

Parlamentul elen a a ratificat aseară protocolul de aderare la NATO a Macedonei de Nord.

La vot au fost prezenți 294 din cei 300 de parlamentari, dintre care 153 au votat pentru, 140 contra, și a existat și o abținere. Macedonia de Nord devine, astfel, aliata Greciei a NATO alături de multe alte țări membre al Uniunii Europene, având speranța că în viitorul nu prea îndepăratat va fi și unul din statele membre comunitare.

Reamintim că miercuri cele 29 de state membre NATO au semnat un protocol de aderare la Alianța Nord-Atlantică a Macedoniei de Nord, marcând atfel un pas important în vederea intrării acestei mici țări balcanice ca cel de-al 30-lea al blocului militar occidental, dar nu toate parlamentele au apucat încă să ratifice protocolul.

Premierul Macedoniei, Zoran Zaev, a salutat ratificarea protocolului și a postat pe contul său de Twitter: "Prietena noastră, Republica Elenă, este prima țară care ratifică protocolul de aderare la NATO. Avansăm cu succces garantat, este mai ușor cu aliații. Cu mândrie spunem că suntem în NATO."


Etichete greciamacedonia de nordnato

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live