Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ. Succesele muzicii romanesti Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Michaela Lambrinidou

17 Iulie 2020
Vizualizari: 232
Comentează add

Harta epidemiei arată că cel mai mare număr de cazuri pozitive se localizează în regiunile din nordul Greciei, în zonele turistice din Halkidiki, la Atena și în Pelopones.

Grecia, noi măsuri restrictive, în funcţie de evoluţia Covid-19

michaela-lambrinidou

Foto: Arhiva/RRA.

În Grecia, companiile din zona turismului recunosc că au mai puțini turiști decât anul trecut - numai un sfert din capacitatea hotelurilor este ocupată -, așa că încearcă să îi atragă pe potențialii turiști reducând costurile de cazare și celelalte prețuri și asigurându-i pe potențialii clienți că respectă normele sanitare.

Autoritățile elene urmăresc cu atenție evoluția infectării cu noul coronavirus în țările de unde vin persoane în Grecia și se pregătesc de noi măsuri.


Corespondenţă din Atena - Reporter: Mihaela Lambrinidou - Îngrijorați de trendul ascendent al cazurilor pozitive din ultima vreme în Grecia, guvernul elen și comisia de experți pentru COVID-19 au hotarât ieri să impună din nou măsuri restrictive, pentru a pune cât mai repede sub control situația.

Măsurile sunt valabile atât pentru pentru populația elenă cât și pentru turiștii veniți în vacanță. Se recomandă deci respectarea interdicțiilor privind adunările și grupările în spațiile interioare, în baruri, cafenele și restaurante, unde însă se vor intensifica și controalele și se vor da amenzi în caz că se va constata neaplicarea dispozițiilor și protocoalelor sanitare.

Tot pentru evitarea aglomerațiilor au fost suspendate toate evenimentele culturale și religioase programate pentru luna iulie.


Experţii au pus un accent deosebit și pe respectarea strictă a tuturor regulilor și protocoalelor de igienă, precum spălarea mâinilor și păstrarea distanțării fizice de către toți angajații care lucrează în sectorul turismului, a cateringului și alimentației publice. Folosirea măștii este acum obligatorie pentru toți angajații din aceste sectoare de activitate. Purtarea măştii nu este o chestiune politică, ci este o chestiune de sănătate publică și responsabilitate - declarau infecționiștii eleni.


Echipe sanitare specializate vor intensifica controalele și testele mai ales în regiunile care prezintă o încărcătură virală mare.

Potrivit datelor statistice ale Organizației naționale pentru sănătate publică, rata de reproducere a virusului în Grecia rămâne sub 1, respectiv 0,4, iar harta epidemiei de COVID-19 din Grecia arată că încărcătura virală, și deci cel mai mare număr de cazuri pozitive, se localizează în regiunile din nordul Greciei, în zonele turistice din Halkidiki, la Atena și în Pelopones.

La polul opus, aproape deloc deci cazuri pozitive, sunt insulele din Marea Egee, Insula Creta și insulele din Marea Ionică.

Ultimele restricţii impuse la frontiera terestră de la Promachonas au redus substanțial numărul persoanelor infectate venite în Grecia, iar românii depistați pozitiv au fost plasaţi în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

(RS)


Etichete greciarestrictiicoronavirus(RS)covid-19turistiatenahalkidikimarea egee

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live