Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

15 Ianuarie 2022
Vizualizari: 184
Comentează add

Decizia a fost luată pentru că 9 din 10 decese cauzate de coronavirus afectează această grupă de vârstă. 8 din 10 persoane de peste 60 ani intubate, nu erau vaccinate anti-CoVID.

Grecia-nevaccinații de peste 60 ani vor fi amendaţi lunar cu câte 100 euro

radio-romania-actualitati

  Foto: wikipedia

În Grecia, adulţii de peste 60 de ani nevaccinaţi anti-COVID vor fi amendaţi lunar cu câte 100 de euro până când acceptă să se imunizeze. Decizia a fost luată din cauză că 9 din 10 decese cauzate de coronavirus afectează această grupă de vârstă, după cum explică Michaela Lambrinidou, corespondenta RRA, la Atena.


Michaela Lambrinidou: Rezidenţii care trăiesc în Grecia cu vârste de peste 60 de ani mai au timp până duminică să primească prima doză de vaccin anti-COVID. De luni, celor din această grupă de vârstă care nu au fost vaccinaţi li se va aplica o amendă administrativă lunară care va fi de 50 de euro pentru luna ianuarie şi 100 de euro pentru fiecare lună ulterioară care vor rămâne nevaccinaţi. Această decizie a fost luată deoarece, potrivit datelor Organizaţiei pentru Sănătatea Publică, nouă din zece decese cauzate de coronavirus afectează persoanele cu vârstă de peste 60 de ani, 7 din 10 persoane intubate aveau peste 60 de ani şi 8 din 10 nu erau vaccinate. Conform datelor Agenţiei Naţionale de Statistică, aproximativ 300.000 de cetăţeni cu vârsta de peste 60 de ani sunt în prezent nevaccinaţi şi nu au făcut o programare la vaccinare. De la începutul lunii decembrie, după anunţarea deciziei ministeriale privind obligativitatea vaccinării acestei grupe de populaţie, 220.000 de cetăţeni cu vârsta mai mare de 60 de ani s-au vaccinat sau sunt programaţi până duminică să o facă. Dintre aceştia, 170.000 au primit ambele doze de vaccin, în condiţiile în care autorităţile sanitare au acordat o prioritate acestei grupe sociale. Titularii unui certificat digital COVID-19 al unei ţări terţe care a aderat la sistemul Uniunii Europene de certificare digitală pot fi înregistraţi electronic ca vaccinat în registrul numit Idika, prin intermediul unei platforme digitale. Excepţie de la această sancţiune administrativă se va face numai pentru cei care sunt motivaţi medical, precum cei cu diverse reacţii alergice grave, cu sindrom trombocitopenic, cu pericardită sau miocardită şi pentru cei care au solicitat vaccinare la domiciliu, dar autorităţile sanitare nu au procedat încă la vaccinarea lor.

Menţionăm că Grecia a atins o rată de vaccinare de aproximativ 70% până în prezent, dar s-au înregistrat şi peste 21.500 de decese.


Etichete greciacertificat vaccinareamenda 60+ anipandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live