Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ALTERNATIVE Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Monica Chihaia, Atena

19 Ianuarie 2012
Vizualizari: 1154
Comentează add

Guvernul elen încearcă ştergerea unei jumătăţi din sumele datorate creditorilor particulari şi deblocarea unui nou împrumut de 130 de miliarde de euro de la FMI şi organismele financiare internaţionale.

Grecia negociază diminuarea crizei datoriilor

monica-chihaia-atena

Premierul grec, Lucas Papademos (stânga) şi ministrul de finanţe Evangelos Venizelos. Foto: Reuters.

Autorităţile din Grecia au a doua zi de negocieri ce urmăresc diminuarea crizei datoriilor care riscă să ducă la falimentul ţării şi la destabilizarea întregii zone euro.

Se încearcă ştergerea unei jumătăţi din sumele datorate creditorilor particulari şi deblocarea unui nou împrumut de 130 de miliarde de euro de la FMI şi organismele financiare internaţionale.

Premierul Papadimos şi ministrul de finanţe Evangelos Venizelos au avut, miercuri după-amiază, o primă rundă de discuţii cu responsabilii Institutului Internaţional de Finanţe acreditat să medieze aceste negocieri.

A fost o întâlnire de câteva ore după ce la sfârşitul săptămânii trecute, discuţiile cu privire la participarea investitorilor privaţi la planul de salvare a Greciei fuseseră întrerupte brusc.

La finalul discuţiilor de miercuri nu au existat declaraţii pentru presa elenă şi nu au fost făcute comentarii de nici o parte.

Întâlnirea de joi este programată să reînceapă la orele 19:00, după încheierea întrevederilor succesive ale premierului cu liderii partidelor politice care susţin guvernul şi care vor fi informaţi în legătură cu stadiul negocierilor şi următorii paşi pe care executivul îi va urma.

Responsabilul Institutului Internaţional de Finanţe a declarat după întâlnirea de miercuri cu Lucas Papadimos că speră să se ajungă la un acord.

Acesta a mai spus că amănuntele urmează să fie anunţate în următoarele câteva zile, că este încrezător că va reuşi o bună mobilizare adăugând însă că:

"Acest lucru nu înseamnă un procent de 100% şi deci nici atingerea obiectivului, respectiv radierea unei jumătăţi din sumele datorate creditorilor particulari".


Etichete creditorifinanţecrizădatoriiGreciaLucas Papademos

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live