Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎN ZORI Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Zenaida Luca-Hac

16 Noiembrie 2017
Vizualizari: 1220
Comentează add

Grecia în stare de șoc după inundațiile catastrofale de ieri

Grecia lovită de inundații catastrofale

zenaida-luca-hac

Primul-ministru grec Alexis Tsipras a decretat, aseară, doliu național, după ce, ieri, în zori, regiunea Attica de Vest și zona Megarei au fost afectate de inundații catastrofale.


De asemenea, a fost decretată starea de alertă generală, întrucât ploile torențiale și fenomenele climatice extreme vor continua până duminică în mai multe regiuni ale Greciei.

Șaisprezece morți (5 femei, printre care și una de 95 de ani și 11 bărbați), 23 răniți și cel puțin 6 dispăruți, mai mult de 500 de case și magazine distruse, cele mai multe complet, și 300 de autoturisme: acesta este, până în acest moment, bilanțul furtunii Euridice care a lovit două orașe, suburbii ale Atenei din Attica de Vest: Mandra și Nea Peramos.

Douăzeci de școli din regiune, 12 școli și 12 licee din Atena vor rămâne astăzi închise.

În Mandra și Nea Peramos lucrează 56 de echipaje de pompieri pentru a îndepărta urmele dezastrului (theominia/Θεομηνία care în greacă înseamnă „mânia lui Dumnezeu”).

Mai multe zone din Grecia au rămas fără curent electric, iar în Mandra și Nea Peramos, unde s-a decretat stare de urgență, există drumuri blocate de tone de noroi și de crengi și trunchiuri aduse de torenții din munte.
 

Imagini ale dezastrului în Mandra și Nea Peramos:

 

 

 

 

 


Etichete inundațiiGreciafenomene climatice extreme

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live