Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Monica Chihaia, Atena

6 Noiembrie 2013
Vizualizari: 1588
Comentează add

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de politicile de austeritate impuse de guvern la presiunea creditorilor internaţionali, care au revenit marţi la Atena pentru negocieri.

Grecia intră în grevă generală

monica-chihaia-atena

Grevă în Grecia. Foto: AP Arhivă.

În Grecia, sindicatele din sectorul public şi din cel privat intră miercuri într-o grevă generală de 24 de ore, care ar urma să paralizeze majoritatea sectoarelor.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de politicile de austeritate impuse de guvern la presiunea creditorilor internaţionali, care au revenit ieri la Atena, pentru o nouă rundă de negocieri, de care depinde aprobarea următoarei tranşe de împrumut, de 1 miliard de euro.

Au fost anunţate demonstraţii de protest în toată ţara, care vor culmina cu cele de la Atena, unde organizatorii speră în cea mai numeroasă participare din acest an.

Serviciile publice vor rămâne închise, spitalele, ca de altfel toate unităţile sanitare, vor funcţiona cu personal redus.

Şi-au anunţat participarea, de asemenea, angajaţii băncilor, cadrele didactice, lucrătorii din administraţiile locale şi salariaţii din transporturile maritime.

Navele vor rămâne în porturi pe durata întregii zile, în timp ce transporturile urbane vor fi afectate de întreruperi temporare de lucru.

Probleme este de aşteptat să apară şi în programul curselor aeriene, din cauza întreruperii la amiază, pe durata a patru ore, a activităţii controlorilor de trafic aerian şi a salariaţilor din aviaţia civilă.

Potrivit comunicatului remis presei miercuri de sindicate, principalele revendicări vizează respectarea drepturilor democratice ale angajaţilor, revenirea asupra contractelor colective de muncă, eliminarea taxelor suplimentare pentru bunuri imobiliare, reduceri fiscale, măsuri împotriva şomajului şi politici sociale, mai cu seamă pentru şomeri.


Etichete GreciaAtenaprotestgrevăsindicateausteritateFMItransportmaritim

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live