Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Monica Chihaia, Atena

25 Iunie 2015
Vizualizari: 894
Comentează add

Negocieri pe care presa le-a numit frenetice au loc la Bruxelles, înaintea întâlnirii de peste o oră a miniştrilor de finanţe din Zona Euro.

Grecia încearcă să ajungă la un acord cu principalii creditori, UE şi FMI

monica-chihaia-atena

 Parlamentul Greciei. Foto: wikipedia.org.

Grecia încearcă să ajungă la un acord cu principalii creditori, Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, pentru a evita intrarea în incapacitate de plată de săptămâna viitoare. 
 
Negocieri pe care presa le-a numit frenetice au loc la Bruxelles, înaintea întâlnirii de peste o oră a miniştrilor de finanţe din Zona Euro şi a Summitului de Vară al Uniunii Europene. 
 
Pentru a ajunge la un acord, însă, părţile trebuie să elimine divergenţele legate de obligaţiile bugetare ale Greciei. 
 
Propunerea greacă se bazează pe măsuri menite să aducă venituri de 7,9 miliarde de euro, în timp ce instituţiile propun 11 miliarde. 
 
Echipa de negociatori ai Greciei solicită "previzini raţionale, nu obiective exprimate doar în cifre". 
 
De asemenea, se subliniază "datoria ţării trebuie corelată obligatoriu cu nevoile financiare pe termen mediu ale ţării", opinie fireşte neagreată de creditori. 
 
Despre "şantaj şi noi măsuri distructive" a vorbit în această dimineaţă Nikos Filis, purtătorul de cuvânt al grupului parlamentar al stângii radicale Syriza. 
 
"Scopul nostru nu este un acord temporar. Dorim un acord unitar, chiar dacă ar urma să fie implementat în mai multe etape", a decarat pentru agenţia elenă de presă ANA europarlamentarul Dimitrios Papadimoulis, în încercarea de a explica populaţiei întârzierea ajungerii la o soluţie, o soluţie aşteptată de mai bine de cinci luni, în lipsa căreia s-a ajuns la blocaj economic şi adâncirea incertitudinii.

Etichete greciaatenaGreciaacord cu principalii creditoriUniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţionalminiştrilor de finanţe din Zona Euro şi a Summitului de Vară al Uniunii EuropeneNikos Filispurtătorul de cuvânt al grupului parlamentar al stângii radicale Syriza

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live