Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Michaela Lamprinidou

23 Martie 2020
Vizualizari: 629
Comentează add

Grecia: Cursuri la distanță pentru elevii de liceu

michaela-lamprinidou

  Foto: Arhivă.

 În Grecia, ministrul educației face eforturi pentru ca elevii și stundenții să nu fie nevoiți să repete anul școlar. De mâine, toate liceele vor avea acces la o platformă de predare online. Michaela Lambrinidou explică.

Reporter: Comunitatea didactică din Grecia este profund preocupată de situația creată și se întreabă dacă anul școlar și universitar va fi pierdut. Ministerul Educației din Grecia a dat asigurări că va face tot ce este necesar pentru ca anul școlar și studențesc să nu fie repetat și, în acest context, va implementa un plan de acșiuni menit să vină în sprijinul elevilor și studenților pentru recuperarea orelor didactice pierdute din cauza COVID-19.

Ministerul Educației a suspendat până la 10 aprilie cursurile pentru toate gradele de învățământ, ceea ce ar însemna că în condiții normale cursurile ar putea fi reluate după 27 aprilie.

Dat fiind că situația creată de coronavirus este incertă, ministerul elaborează însă diverse scenarii pentru recuperarea timpului pierdut, precum reducerea volumului materiei școlare, suspendarea activităților extrașcolare sau prelungirea anului școlar.

În același timp pune la dispoziția elevilor platforme educaționale online pentru a-i ține pe elevi activi. Cursuruile de la distanță este una din variantele ce vor fi implementate rapid pentru elevii din liceu. De luni, 23 martie, toate liceele din teritoriu vor avea acces la platforma educațională a ministerului prin care profesorii predau lecții de la distanță și foarte curând măsura va fi aplicată și pentru elevii din gimnazii.

Deși această transpunere se realizează fără o strategie și un plan de acțiune corelat cu nevoile reale ale elevilor, fără a se valorifica principiul egalității de șanse și fără un plan de măsuri concret care să garanteze accesul tuturor elevilor la cursurile online, ceea ce este una din preocupările exprimate de multe cadre didactice, cursurile online pare a fi singura oportunitate educațională pentru perioada de măsuri de urgență impuse de coronavirus.

Cursurile de la distanță însă pot contribui semnificativ la completarea orelor didactice pierdute și, deci, și la scurtarea anului școlar.

Examenele naționale sunt și ele în atenția Ministerului Educației, care examinează posibilitatea de a fi amânate pentru luna septembrie.

Ministerul urmează să modifice materiile la care elevii vor susține examenele naționale și disciplinele specifice profilului. La momentul actual, se preconizează că școlile își vor relua programul obișnuit, după vacanța de Paște, la data de 27 aprilie, însă acest lucru va depinde exclusiv de evoluția cazurilor de coronavirus depistate pe teritoriul Greciei și, firește, de riscul ce va fi evaluat de Grupul Tehnico-Științific din cadrul Organizației Naționale pentru Sănătatea Publică.

(PH)


Etichete Greciacursuri la distantascoalacoronavirus(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live