Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Michaela Lambrinidou

22 Aprilie 2020
Vizualizari: 502
Comentează add

Grecia: creștere a infectărilor cu coronavirus în taberele de migranți

michaela-lambrinidou

   

Grecia se confruntă cu o creștere a numărului de îmbolnăviri de coronavirus în taberele de migranți. De la Atena, Michaela Lambrinidou are detalii.
 
Reporter: Problema migrației este o problemă multidimensională cu care se confruntă permanent guvernul elen.
 
În zilele Sfântului Paște ortodox, autoritățile din Insula Chios s-au confruntat, la Vial, una din cele mai mari tabere de migranți din Grecia, cu un val de violențe și un incendiu care a provocat pagube considerabile, distrugând instalațiile Serviciului de Azil European, o cantină, corturi și numeroase containere amenajate pentru locuire, iar o mare parte din serviciile administrative ale taberei au fost distruse.
 
Nu au fost semnalați răniți, dar trei tineri au fost arestați de poliție. Incidentele s-au declanșat când s-a aflat că o solicitantă de azil irakiană, în vârstă de 47 de ani, a decedat sâmbătă seara.
 
Femeia decedată fusese spitalizată cu febră în cursul săptămânii. Ea fusese testată negativ la noul coronavirus, după care a revenit în tabără, unde, după trei zile, a decedat.
 
Taberele de migranți din Grecia sunt plasate în carantină în ultimele săptămâni, pentru ca aceștia să fie ținuți la distanță de localnici și în insule nu au existat cazuri de infectare cu COVID-19.
 
Au existat însă pe teritoriul continental al țării două tabere, iar o a treia locație, într-un hotel care găzduiește 479 de migranți, la Kranidi, în Peloponez a fost plasată în carantină după ce o tânără însărcinată din Somalia a fost testată pozitiv la noul coronavirus.
 
În urma testelor realizate ieri, încă 150 de azilanți din acest hotel au fost testați pozitiv la coronavirus, iar autoritățile au aplicat protocolul pentru COVID-19. Evenimentele au loc într-o perioadă în care Guvernul de la Atena se pregătea să înceapă duminică trasnferul spre partea continentală a sute de solicitanți de azil, vârstnici sau bolnavi, care trăiesc în taberele suprapopulate de pe insule, pentru a-i proteja de coronavirus.
 
Ministrul pentru migrație și azil din Grecia, Notis Mitarachis, a dat asigurări că planul pentru decongestionarea insulelor va fi implementat, iar măsurile pentru COVID-19 impuse în taberele de migranți au un caracter temporar.
 
Referitor la incidentele violente de la tabăra Vial, din Chios, ministrul a ținut să sublinieze că guvernul nu va tolera comportamente violente și infracționale din partea migranților.
 
(PH)

Etichete Greciamigranticoronavirus(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live