Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NATIONAL RADIOFONIC Luni, 18 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

9 Martie 2018
Vizualizari: 1411
Comentează add

Grecia a cerut astăzi sprijinul României pentru eliberarea a doi militari din Forţele Armate Elene deţinuţi într-o închisoare din Turcia.

Grecia cere sprijin României pentru eliberarea a doi militari

radu-dobritoiu

Grecia a cerut astăzi sprijinul României pentru eliberarea a doi militari din Forţele Armate Elene deţinuţi într-o închisoare din Turcia. Cei doi militari, un ofiţer şi un subofiţer, au fost reţinuţi după ce au trecut frontiera în Turcia pe vreme rea. Cei doi au fost reţinuţi după ce au trecut frontiera comună şi au fost apoi arestaţi, fiind acuzaţi de spionaj. La deliberările de la tribunalul din Edirne, un oraş aflat lângă graniţa cu Grecia, au participat diplomaţi din Grecia, a anunţat agenţia Anadolu. Judecătorii turci au respins cererea de eliberare a celor doi militari greci.

Cu ocazia vizitei la Bucureşti, ministrul grec al apărării, Panos Kammenos i-a cerut omologului său Mihai Fifor să implice România pentru a obţine din partea Turciei eliberarea celor doi militari din Forţele Armate Elene.

Panos Kammenos: "L-am informat pe ministrul român al apărării despre acest incident neplăcut pe care îl avem cu Turcia... Într-o închisoare din Turcia sunt doi ostatici greci: un ofiţer şi un subofiţer. Solicit sprjinul ministrului român al apărării pentru eliberarea imediată a acestor militari ai Greciei, ai NATO şi ai Uniunii Europene".

Cei doi militari au fost reţinuţi săptămâna trecută în apropierea frontierei de nord-est a Greciei după ce au intrat pe partea turcă în timp ce se aflau în patrulare pe vreme rea, potrivit comandamentului armatei elene. Militarii au declarat că s-au luat după urme pe zăpadă, posibil lăsate de migranţi, şi au traversat accidental frontiera. Guvernul grec a declarat acelaşi lucru şi oficiali eleni au cerut trimiterea înapoi a soldaţilor.

Turcia a cerut extrădarea a opt ofiţeri care au fugit în Grecia după o lovitură de stat eşuată în 2016. O dispută în estul Mediteranei în legătură cu explorări de gaze naturale rămâne de asemenea o problemă între cei doi aliaţi NATO având relaţii tensionate.

Purtătorul de cuvânt al guvernului turc, Bekir Bozdag, a declarat despre cei doi soldaţi că nu a fost făcută nicio cerere de schimb de niciuna dintre părţi, informează agenţia de ştiri a Guvernului Turciei Anadolu.
 


Etichete soldati greci detinuti in Turciarelatii Turcia-Grecia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live