Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Monica Chihaia, Atena

20 Februarie 2015
Vizualizari: 1078
Comentează add

Germania a transmis deja prin ministrul său de Finanţe că propunerea Atenei nu respectă criteriile aprobate de Eurogroup.

Grecia cere relaxarea condiţiilor de creditare

monica-chihaia-atena

Alexis Tsipras și Martin Schulz. Foto: Parlamentul European.

Grecia a cerut prelungirea asistenţei financiare cu şase luni, ceea ce a fost descris un pas înapoi făcut de Guvernul de la Atena.

Totuşi, guvernul Tsipras continuă să ceară relaxarea condiţiilor de creditare iar solicitarea va fi discutată astăxi la Bruxelles de miniştrii de Finanţe din zona euro în cadrul unei întâlniri considerate drept decisivă pentru soarta Greciei care dacă rămâne fără finaţare riscă să intre în incapacitate de plată.

Germania a transmis deja prin ministrul său de Finanţe că propunerea Atenei nu respectă criteriile aprobate de Eurogroup.

Solicitarea guvernului elen, patru puncte cheie: se asigură o umbrelă de protecţie în sistemul financiar, luând în considerare mandatul popular primit de actualul guvern în urmă cu mai puţin de o lună şi, în acelaşi timp, respectând măsura în care pot fi acceptate propunerile părţii elene de către parteneri.

Apoi, să pună în discuţie cu prioritate costurile sociale cauzate de cei şase ani de recesiune, precum şi alte implicaţii sociale majore ce decurg de aici, cu acţiuni imediate şi eficiente de abordare a crizei umanitare.

În continuare, documentul doreşte să semnaleze voinţa executivului de la Atena de a se ajunge la un acord interimar pe o perioadă de şase luni, timp în care se angajează să păstreze echilibrul bugetar şi, în acelaşi timp, să pună în practică reformele împotriva evaziunii fiscale şi a corupţiei, precum şi cele menite să contribuie la o relansare economică.

Şi, nu în ultimul rând, să aducă populaţiei "o gură de aer" şi, guvernului, timpul necesar pentru negocierile cu partenerii, fără presiunea unei scadenţe imediate, astfel încât să poată fi conceput, de comun acord, un program nou, realist şi raţional, de redresare şi creştere economică în perioada 2015-2019.


Etichete GreciaAtenaguvernAlexis TsiprasGermaniafinanteajutorEurogrupevaziuneacord

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live