Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Marţi, 24 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Michaela Lambrinidou

18 Aprilie 2019
Vizualizari: 725
Comentează add

Parlamentul Greciei a adoptat o rezoluţie prin care îi cere guvernului de la Atena să-i solicite Germaniei despăgubiri de război.

Grecia cere Germaniei despăgubiri de război

michaela-lambrinidou

Parlamentul Grecie. Foto: Agerpres/Xinhua.

Parlamentul Greciei a adoptat o rezoluţie prin care îi cere guvernului de la Atena să-i solicite Germaniei despăgubiri de război de 300 de miliarde de euro, pentru crimele produse de Germania nazistă. 

Rezoluţia a fost adoptată cu o amplă majoritate, fiind votată şi de partidele de opoziţie, cu excepţia partidului nazist "Zorii Aurii" şi a Partidului Comunist din Grecia, care a declarat că susţine propria rezoluţie.

Preşedintele parlamentului, Nikos Voutsis, a declarat că problema are numeroase aspecte şi a adăugat că vor fi informate asupra rezoluţiei votate atât Parlamentul European, cât şi toate parlamentele naţionale ale statelor membre ale UE.

Guvernul intenţionează să emită imediat o notă guvernului Germaniei, reiterând pretenţiile sale inalienabile care decurg din invazia şi ocupaţia nazistă, precum şi din crimele de război ale Germaniei naziste - a spus premierul Alexis Tsipras.

Problema reparaţiilor Germaniei este reglementă juridic şi politic.

Germania recunoaşte responsabilitatea sa politică - a declarat laconic purtătorul de cuvânt al Cancelariei Germaniei, Steffen Seibert, care a refuzat însă să comenteze rezoluţia parlamentului elen.

Totuşi, în afavoarea reparaţiilor de război se declară stânga germană.


Etichete Parlamentul GrecieirezoluţieAtenaGermaniadespăgubiri de războialexis tsiprasnazistiueparlamentul european

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live