Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

19 Octombrie 2011
Vizualizari: 1234
Comentează add

O grevă generală de 48 de ore a început miercuri dimineaţa în Grecia. Serviciile de transport urmează să fie oprite în timpul protestelor, la care participă cea mai mare parte a serviciilor publice.

Grecia afectată de o grevă generală de 48 de ore

ionut-dragu

Din cauza grevei şi serviciile de salubrizare au fost afectate. Foto: Reuters.

Potrivit BBC, greva generală din Grecia, are loc în timp ce Parlamentul se pregăteşte să voteze ultima serie de măsuri de austeritate, care include creşterea taxelor, tăierea salariilor şi concedieri.

Autorităţile fac eforturi să reducă un deficit guvernamental uriaş, în contextul temerii faţă de o intrare în incapacitate de plată a ţării şi producerii unei crize în zona euro.

Uniunea Europeană (UE) şi Fondul Monetar Internaţiuonal (FMI), principalii creditori ai Greciei, au cerut măsuri de austeritate dure, în schimbul acordării unor împrumutruri.

Ritmul protestelor s-a amplificat în ultimele săptămâni, fiecare sector al economiei fiind afectat de greve. Gunoiul nu a mai fost colectat, iar sediile unor autorităţi, inclusiv ministere, au fost ocupate de angajaţi.

Apelul la organizarea grevei generale de miercuri şi joi a fost lansat de cele două confederaţii sindicale greceşti care reprezintă muncitorii din sectoarele public şi, respectiv, privat.

Departamentele guvernului elen, companiile, birourile şi magazinele urmează să fie închise, proprietarii de mici afaceri şi de magazine alăturându-se pentru prima dată protestelor.

Controlorii de trafic aerian vor participa la grevă timp de 12 ore, în timp ce trenurile, autobuzele, taxiurile şi camioanele nu vor opera.

Cinci curse aeriene de pe Otopeni, anulate din cauza grevei din Grecia

Cinci curse care trebuiau să plece, miercuri, de pe Aeroportul Otopeni spre Atena şi Salonic au fost anulate din cauza grevei generale a sindicaliştilor din Grecia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al aeroportului Otopeni, Valentin Iordache, este vorba de două curse Olympic Airlines pe ruta Atena - Bucureşti şi retur, două curse ale companiei Tarom, tot între Bucureşti şi Atena, şi o altă cursă Tarom Bucureşti - Salonic şi retur.

Valentin Iordache a mai spus nicio cursă de pe Aeroportul Băneasa nu a fost anulată din cauza grevei din Grecia.

Potrivit site-ului Aeroportului Otopeni, au fost anulate două curse Tarom spre Atena care trebuiau să plece la orele 8.00 şi 18.40 şi o cursă spre Salonic de la 16.25.

De asemenea, au fost anulate cursele Olympic Airlines de la orele 10.00 şi 18.50.

Cetăţenii români care călătoresc zilele acestea în Grecia au fost avertizaţi, luni, de Ministerul Afacerilor Externe cu privire la organizarea grevei de 48 de ore, mişcare de protest care va afecta transporturile în zilele de 19 şi 20 octombrie.


Etichete Greciagrevăgrevă generalăservicii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live