Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

16 Iulie 2015
Vizualizari: 1598
Comentează add

Grecia a răspuns într-o manieră satisfăcătoare la exigenţele zonei euro, în vederea lansării negocierilor privind noul plan de ajutor, afirmă Comisia Europeană.

Grecia a răspuns "într-o manieră satisfăcătoare" exigenţelor zonei euro

cerasela-radulescu-bruxelles

Purtătoarea de cuvânt a Comisie Europene, Annika Breidthardt. Foto: ec.europa.eu.

Grecia a răspuns într-o manieră satisfăcătoare la exigenţele zonei euro, în vederea lansării negocierilor privind noul plan de ajutor, în valoare de peste 80 de miliarde de euro, după ce Parlamentul de la Atena a dat undă verde pentru o serie de reforme - afirmă Comisia Europeană.

Parlamentul de la Atena, prin votul acordat cu o majoritate clară în favoarea reformelor cerute de liderii zonei euro, a făcut un pas important în a recâştiga încrederea creditorilor săi, spune purtătoarea de cuvânt a Comisie Europene, Annika Breidthardt.

Într-o declaraţie emisă noaptea trecută, după votul din parlamentul grec, creditorii internaţionali, Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Centrală Europeană apreciază că autorităţile de la Atena s-au achitat într-o manieră satisfăcătoare şi oportună de condiţiile care le-au fost puse în acordul încheiat luni dimineaţă de către liderii zonei euro.

"Autorităţile elene au îndeplinit legal un prim pas în implementarea cerinţelor zonei euro în timpul cerut şi într-o manieră satisfăcătoare", a spus Annika Breidthardt.

Purtătoarea de cuvânt a comisiei confirmă şi faptul că ministri de finanţe din zona euro au avut astăzi o teleconferinţă dar a refuzat să ofere detalii.

Între timp, este aşteptată astăzi şi o conferinţă de presă a Băncii centrale Europene şi rmâne de văzut dacă va fi ridicat plafonul de ajutor de urganţă acordat Greciei. 


Etichete Comisia EuropeanăAnnika BreidthardtGreciaadoptarea măsurilor de austeritatecreditori internaţionaliplan de ajutorîmprumutFMIBCE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live