Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

4 Iunie 2021
Vizualizari: 398
Comentează add

Certificatele sunt gratuite și pot fi tipărite sau descărcate în format digital.

Grecia a început să elibereze primele certificate digitale COVID-19

florin-lepadatu

   Foto: STS

Grecia, țară cu potențial turistic important și totodată una din destinațiile favorite ale turiștilor români, se alătură țărilor Uniunii Europene care încep eliberarea propriilor certificate digitale COVID.
 
Acestea sunt gratuite și pot fi tipărite sau descărcate în format digital. 
 
Cum vor fi folosite explică de la Atena corespondenta noastră Michaela Lambrinidou.
 
Pentru călătorii care nu posedă green pass, intrarea şi deplasarea pe teritoriul Greciei pe cale aeriană, maritimă și rutieră se permite persoanelor care îndeplinesc una din următoarele condiții: fie prezintă un test molecular tip PCR cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore anterior intrării pe teritoriul elen, fie călătorul prezintă o dovadă care atestă efectuarea unui vaccin autorizat împotriva COVID-19, cu condiţia să fi trecut minimum 14 zile de la efectuarea rapelului, fie prezintă o dovadă emisă de către un laborator autorizat în statul de proveniență prin care se confirmă faptul că persoana respectivă a fost diagnosticată pozitiv cu COVID-19 într-o perioadă cuprinsă între două și nouă luni anterior datei sosirii în Grecia.
 
Pentru îmbarcarea în avioane, vapoare sau trenuri pe teritoriul elen, pasagerul face dovada imunizării sale, prezentând documentul disponibil.
 
Pentru autoturisme proprietate personală, indiferent de numărul de locuri sau autoturisme cu până la nouă locuri este permisă prezența a patru persoane și un șofer, cu aceeași excepție privind copiii minori și persoanele cu probleme locomotorii.
 
În cazul în care în vehicul se află persoane care sunt rudele de gradul 1 sau 2, atunci nu este necesară purtarea măştii.
 
Rămâne în vigoare însă măsura efectuării în mod aleatoriu de către autorităţile elene a unor teste rapide la punctele de control a trecerii frontierei.
 
Amintim că: Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Grecia, Croația și Polonia s-au conectat zilele acestea la portalul utilizat pentru certificatele verzi sanitare valabile în spațiul comunitar.
 
Implementarea noului regulament pentru facilitarea călătoriilor în Uniunea Europeană are termenul limită 1 iulie, dar trebuie aprobat mai întâi de Parlamentul European.
 
Cele mai recente informații primite de la statele membre cu privire la măsurile luate și la restricțiile de călătorie impuse în contextul pandemiei sunt disponibile pe platforma "Re-open EU", transmite Rador.
 

Etichete certificate digitale COVID-19Grecia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live