Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 28 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Monica Chihaia, Atena

21 Noiembrie 2013
Vizualizari: 1268
Comentează add

Proiectul va fi discutat la începutul lunii decembrie, în comisia de specialitate. Documentul nu a primit deocamdată undă verde de la creditorii internaţionali.

Grecia a depus proiectul de buget pe 2014

monica-chihaia-atena

Foto: Arhivă Reuters

Ministrul grec al finanţelor a depus, joi dimineaţă, proiectul de buget pentru anul viitor.

Potrivit informaţiilor apărute în presa locală, documentul a fost înmânat preşedintelui legislativului elen, fără un acord de principiu al troicii instituţiilor creditoare.

Conferinţa de presă, în cadrul căreia au fost prezentate principalele realizări ale guvernului şi previziunile pentru anul viitor, s-a încheiat.  

Ea s-a constituit într-un raport explicativ pe marginea proiectului de buget pentru anul viitor.

Până la sfârşitul acestui an, Grecia va înregistra un excedent bugetar primar de 812 de milioane de euro, de peste două ori mai mult, comparativ cu prognoza anterioară, care estima aproximativ 350 de milioane de euro.

Pentru anul 2014, oficialul elen a vorbit despre un excendent bugetar primar de 2,8 miliarde de euro şi o datorie a ţării care se apropie de 319 miliarde.

Potrivit datelor furnizate de ministerul elen de Finanţe, economia Greciei va înregistra, în 2014, o creştere de 0,6%, iar rata şomajului se va reduce la 24,5 procente.

Bugetul nu a primit undă verde de la creditori


În ceea ce priveşte unda verde aşteptată din partea troicii instituţiilor creditoare, în legătură cu proiectul de buget, trebuie spus că negocierile responsabililor misiunii cu guvernanţii greci, continuă.

Există tensiuni cauzate de anumite restanţe, capitole în care intervenţiile părţii elene nu sunt acceptate, altele care se apropie de finalizare, dar se caută încă soluţia de compromis.

Ministrul de finanţe, Yannis Stournaras, va prezenta vineri, în cadrul reuniunii extraordinare a Eurogrupului, principalele previziuni incluse în proictul de buget pentru anul viitor.

Biroul de presă al ministerului precizează că data fixată pentru depunerea documentului, joi, 21 noiembrie, nu putea fi schimbată, dar ajustări şi completări pot fi făcute ulterior, aşa cum s-a întâmplat, de altfel, şi în anii precedenţi.

Proiectul urmează să fie discutat la începutul lunii decembrie, în comisia de specialitate şi apoi, în plenul Parlamentului.


Etichete bugetproiectdezbaterieconomieUEGreciaexcedentşomajcreştere economică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live