Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Septembrie 2021
Vizualizari: 540
Comentează add

Peste 600 de pacienţi sunt la terapie intensivă, dintre care 10 copii. Peste 8.000 de persoane au fost vaccinate anti-COVID în ultimele 24 ore, din care peste 5.500 cu prima doză.

Gravitatea cazurilor contează în valul patru al pandemiei de CoVID-19

radiojurnal

      SARS-CoV-2:   Foto: Arhivă.

Peste 8.000 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, din care peste 5.500 cu prima doză, a anunţat Comitetul Naţional de Vaccinare. Au fost raportate 11 reacţii adverse, iar alte 65 sunt în curs de investigare. România a înregistrat astăzi 1.849 de cazuri noi de COVID, 46 de persoane au decedat, iar peste 600 de pacienţi sunt la terapie intensivă, dintre care 10 copii.

Directorul medical al Institutului "Matei Balş" din capitală, Adrian Marinescu, a declarat astăzi, în cadrul emisiunii "Probleme la zi" de la Radio România Actualităţi, că în acest val patru contează foarte mult gravitatea cazurilor.


Adrian Marinescu: În acest val nu contează numărul de infecţii; contează câţi dintre aceşti pacienţi au nevoie de internare, câţi au forme complicate, câţi ajung în final la terapie intensivă, pentru că totuşi jumătate probabil din populaţie, fie că s-a vaccinat, fie că a trecut prin boală, deci în mod logic au un anumit grad de imunitate. Din păcate, cealaltă jumătate are în continuare un risc de a face o formă severă, mai ales dacă sunt vulnerabili. 


Etichete Institutului "Matei Balş"-BucureștiAdrian Marinescucampania de vaccinarepandemia covid-19,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live