Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 06 August

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Victor Spirache

3 Februarie 2010
Vizualizari: 6070
Comentează add

100% Country din 3 februarie 2010

Grammy Awards 2010 - secțiunea de muzică country Grammy Awards 2010 - secțiunea de muzică country - Conține audio

victor-spirache

În această ediție vă prezint premiile Grammy acordate în acest an la secțiunea country. Duminică seara, pe 31 ianuarie, s-a desfășurat gala, pe care dacă ați văzut-o fără comentariile celor aleși de TVR să facă asta, v-a plăcut în mod sigur, dacă însă n-ați avut această șansă, atunci probabil că procedați ca și mine, în sensul că încă mai luați calmante.

La fel ca și în 2009, ediția din acest an a galei, cea de-a 52-a din istorie, a avut loc la Staples Center din Los Angeles. Organizatorii s-au hotărât să prezinte în direct doar câștigătorii a zece secțiuni, iar ceilalți laureați și-au primit gramofoanele aurite în cadrul unei ceremonii care a precedat gala televizată în întreaga lume grație CBS-ului.
 

Începem cu Cel mai bun interpret de muzica country. Keith Urban. El a câștigat cu Sweet Thing, categoria Best Male Country Vocal Performance.
Cea mai bună interpretare de muzică country de către un duet sau trupă, Lady Antebellum cu I Run To You. Alerg spre tine. Un extras de pe albumul eponim, albumul care le poartă numele. Trebuie spus că succesul obținut de Lady Antebellum la această categorie este cu atât mai important cu cât concurenții au fost absolut redutabili: Brooks And Dunn, Rascal Flatts, Sugarland și Zac Brown Band.
Zac Brown Band n-au rămas fără premiu la Gala de duminică seara de la Los Angeles. Ei au obținut premiul Grammy la o categorie cu atât mai importantă cu cât este vorba de una generală. Best New Artist. Așadar dintre toate formațiile nominalizate la toate genurile muzicale, Cel mai bun debutant a fost grupul Zac Brown Band. (Aici am postat emisiunea din 3 decembrie 2008 în care v-am prezentat albumul lor de debut)
Importante au fost și nominalizările pentru Cea mai bună colaborare vocală pentru stilul country: Dierks Bentley & Patty Griffin, Kenny Chesney & Mac McAnally, Brad Paisley & Keith Urban, Lee Ann Womack & George Strait și Carrie Underwood & Randy Travis, aceștia din urmă fiind câștigătorii, cu single-ul I Told You So.
Nominalizate la categoria Cea mai bună interpretă de muzică country au fost Miranda Lambert, Martina McBride, Carrie Underwood, Lee Ann Womack și Taylor Swift, aceasta fiind și marea câștigătoare. Cu White Horse, piesă inclusă pe albumul Fearless care de luni de zile ocupă locul întâi în Top-ul Billboard. Un cal alb și norocos totodată, având în vedere că aceeași piesă i-a adus autoarei lui, aceeași Taylor Swift și premiul Grammy la categoria Best Country Song. Cel mai bun cântec country.
Steve Wariner a primit premiul Grammy pentru Cea mai bună performanță instrumentală country cu piesa Producer’s Medley de pe albumul My Tribute To Chet Atkins, iar categoria Cel mai bun album din sud, country, bluegrass sau gospel (Best Southern/Country/Bluegrass Gospel Album) a fost câștigată de Jason Crabb.

La finalul acestei emisiuni ne reîntoarcem la Taylor Swift. Pentru că duminică seară ea a mai câștigat două premii: Best Country Album, Cel mai bun album country și Album Of The Year, Albumul anului, un fel de bomboană de pe tort a acestei gale a Oscarurilor din muzică. Cel mai bun album dintre toate cele nominalizate la această ediție Grammy Awards. Așa că, se cuvine să ascultăm piesa titulară a acestui album aflat și astăzi pe primul loc loc în clasamentul Billboard al albumelor country. Fearless (Fără frică), 11 noiembrie 2008, casa de discuri Big Machine Records.  

Victor Spirache
victor.spirache@radioromania.ro


Etichete GrammyGrammy Awardspremiile Grammycountry musicmuzică countryTaylor SwiftZac Brown BandLady AntebellumKeith UrbanCarrie UnderwoodRandy TravisJason Crabb.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live