Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

18 Septembrie 2020
Vizualizari: 320
Comentează add

Gradul de imunizare naturală a învățătorilor pentru COVID-19 este foarte mic, de 4,5% - este concluzia unei campanii de testare realizate de un furnizor de servicii medicale.

Gradul de imunizare naturală a învățătorilor pentru COVID-19 „e foarte mic”

adriana-turea

Gradul de imunizare naturală a învățătorilor pentru COVID-19 este foarte mic, de 4,5% - este concluzia unei campanii de testare realizate de un furnizor de servicii medicale.

Aproape 1.200 de învățători din peste 50 de orașe din țară au fost testați gratuit. Dintre aceștia doar 53 au fost depistați cu noul coronavirus.

În cadrul campaniei s-au înscris 2.600 de învățători, însă doar 1176 s-au prezentat pentru testare.

Rezultatul obținut în urma testării arată că gradul de imunizare naturală a acestora pentru COVID-19 este foarte mic, de 4,5%.

Vârsta medie a învățătorilor testați pozitiv este de 43 de ani, cu preponderență feminină.

Printre orașele în care au fost detectate rezultate pozitive se numără Arad, Timișoara, Târgoviște, Oradea, Bacău, București, Iași, Ploiești, Târgu Jiu și Craiova.

De asemenea, nu au fost identificate mai mult de trei cadre didactice care au trecut prin boală în cadrul aceleași instituții.

Medicul infecționist Adrian Marinescu precizează că ce s-a făcut în România la nivel de cercetare a arătat că nu depășim 4% ca imunizare în rândul populației.

De aceea este important să se respecte în continuare măsurile de igienă, purtatul corect al măştii, distanțare, limitarea contactului prelungit şi spălatul mâinilor cu apă și săpun.


Etichete (ii)imunizareinvatatori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live