Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 23 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Sorina Man

29 Noiembrie 2013
Vizualizari: 1171
Comentează add

Pictorul Ştefan Câlţia şi Ana Wagner au lansat joi seară, 28 noiembrie 2013, albumul „Grădina dintre ape”.

Grădina dintre ape, un produs editorial-eveniment Grădina dintre ape, un produs editorial-eveniment - Conține audio

sorina-man

Foto: GHEFOTO via Atelier Wagner Arte)

Realizat în condiţii grafice de excepţie, albumul este conceput ca un obiect de artă în sine, propus în două variante, o ediţie îmbrăcată în hârtie şi mătase şi o altă ediţie, serie limitată, îmbrăcată în mătase, cu un insert din porţelan pictat manual.

Cartea-obiect „Grădina dintre ape” adună în paginile sale fotografii ale unei extraordinare colecţii de desene, gravuri şi porţelanuri pictate manual, un demers comun al celor doi artişti, prezentat recent publicului într-o expoziţie.

Fotografiile sunt însoţite de scurte însemnări ale artiştilor care vin să completeze povestea grafică.

„În grădina dintre ape, în umbra sălciilor mari răsturnate peste râu, bucăţi nestatornice de cer se amestecă cu peşti, într-un nesfârşit joc.

"Culcat în adâncul râului, în palme cu cleni atârnaţi de nori, privesc pulberea aurie alergată de lumină printre rădăcinile subţiri unduite de apă.”, scrie Ştefan Câlţia care transpune grafic, pe hârtie şi pe porţelan, un spaţiu imaginar al copilăriei regăsite, populat cu îngeri, plante luxuriante, delicat şi minuţios conturate, peşti şi păsări fabuloase.

Pentru Ana Wagner, discipol al maestrului Ştefan Câlţia la Academia de Arte din Bucureşti, grădina este o temă predilectă a colecţiilor sale de pictură pe porţelan.

De data aceasta, desenele evocă o grădină de suflet, cea din copilărie, pe care bunica Anei o îngrijea cu multă dragoste, o imagine pe care artista spune că o poartă cu sine permanent ca pe un pandantiv imaginar.

De altfel colecţia este gândită ca un ansamblu de obiecte mici, unele care pot decora pereţii, un soi de „bijuterii de perete”, iar altele care pot fi purtate ca podoabe.

Audio: Grădina dintre ape


Etichete culturăalbumgraficăcartepicturăŞtefan CâlţiaAna Wagner

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live