Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 02 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

20 Martie 2012
Vizualizari: 1175
Comentează add

În toate şcolile din Franţa va fi păstrat marţi, la ora locală 11:00, un minut de reculegere în memoria celor trei elevi şi a profesorului împuşcaţi luni la Toulouse.

Grad maxim de alertă teroristă la Toulouse

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto: Arhivă Reuters.

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, şi-a suspendat campania electorală şi a anunţat grad maxim de alertă teroristă la Toulouse, după atacul de luni asupra unei şcoli evreieşti, în care şi-au pierdut viaţa trei copii şi un profesor.

Nicolas Sarkozy a declarat că aceeaşi armă a fost folosită în urmă cu mai bine de o săptămână, în atacurile asupra a trei militari francezi.

Şeful statului francez mai spune că motivaţia antisemită pare evidentă, iar marţi se va întâlni cu reprezentanţii comunităţii evreieşti.

Între timp, întreaga lume îşi arată indignarea faţă de crimele de luni.

Europa şi Statele Unite s-au declarat şocate, iar în Franţa se vorbeşte despre o tragedie naţională.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, şi-a exprimat convingerea că preşedintele Sarkozy şi guvernul francez vor face totul pentru prinderea ucigaşului, iar Israelul va acorda sprijin în acest scop.

Familiile îndoliate au decis că victimele atentatului de la şcoala evreiască "Ozar Hatorah" - "Comoara Torei" - din Toulouse, vor fi înmormântate în Israel.

Au fost ucişi cu focuri de arme un profesor în vârstă de 32 de ani şi cei doi fii ai săi, în vârstă de trei şi respectiv şase ani, precum şi fiica directorului, în vârstă de opt ani.

Preşedintele Shimon Peres a condamnat odiosul asasinat de la Toulouse şi a citat poetul naţional, Bialik, care a spus: "Răzbunarea sângelui unui copil mic încă nu a fost inventată de Satana".

"Să vezi astăzi cum sunt ucişi copii pe pământul Franţei? În timpul războiului erau deportaţi şi trimişi la moarte în afara Franţei. Este pentru prima oară, nu s-a mai întâmplat din vremuri imemoriale, ca în Evul Mediu", a declarat Serge Klarsfeld, directorul Asociaţiei copiilor evrei deportaţi din Franţa.

În toate şcolile din Franţa va fi păstrat marţi, la ora locală 11:00, un minut de reculegere în memoria celor trei elevi şi a profesorului împuşcaţi luni la Toulouse.


Etichete FranţaterorismşcoalăevreiNicolas Sarkozy

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live