Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PERSPECTIVE Duminică, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stoichițoiu

8 Noiembrie 2020
Vizualizari: 377
Comentează add

Gorj: Medicii veterinari din mediul rural avertizează

razvan-stoichitoiu

     Foto: Arhivă

În judeţul Gorj, medicii veterinari din mediul rural avertizează că își vor suspenda activitatea, nemulțumiți de adoptarea de către Guvern a unei proceduri privind inspecțiile în gospodăriile populației, care introduce activități suplimentare.

Ei spun că ar urma să facă vizite în gospodării, de mai multe ori pentru examenul clinic, atât al animalelor bolnave, cât și al celor sănătoase, examen care nu este plătit. Mai mult, veterinarii se plâng că nu au asigurat echipament de protecție pentru coronavirus. Relatarea lui Răzvan Stoichiţoiu începe cu declarația președintelui Colegiului Medicilor Veterinari din județul Gorj, Bogdan Seceleanu.

Bogdan Seceleanu: Am depus decontul în luna septembrie, pe luna august, am depus şi pe luna septembrie, acum am depus pe luna octombrie. Nu am primit niciun ban. Oamenii au angajat, tarifele fiind nemodificate din 2013. Automat, banii nu se ajung. Deci dacă nu o să fie luate măsuri, toți colegii de la Gorj, de luni, o să suspendăm activitatea.
 
Reporter: Conducerea Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj speră ca medicii veterinari să își reia activitatea cât mai curând.
 
Sorin Ștefănescu, directorul instituției: Cu toţii am constatat că în ultima perioadă tarifele pe care le plăteam pentru manoperele efectuate pe animale erau neactualizate, motiv pentru care e foarte greu să își susțină activitatea, să îşi întrețină spațiile pe care le au, să suporte cheltuieli de deplasare, de salarizare tot ce decurge din această activitate. Eu sper să se rezolve, să deblocăm aceste sume și să stingem acest conflict, să îi spunem.
 
Reporter: Există circumscripții fără medic veterinar în județul Gorj?
 
Sorin Ștefănescu: Nu, din fericire, în acest moment, la nivelul județului Gorj, toate circumscripţiile sunt acoperite cu medici veterinari.
 
(PH)

Etichete veterinariGorj(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live