Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

14 Iunie 2017
Vizualizari: 636
Comentează add

Ultimul lider al URSS, Mihail Gorbaciov, spune că chiar şi a discuta o asemenea chestiune era imposibil din punct de vedere juridic.

Gorbaciov nu este de acord cu reproşul pe care i l-a făcut Putin

sergiu-stet

Vladimir Putin (stânga) şi Mihail Gorbaciov în anul 2000.        Foto: kremlin.ru.

Ultimul lider al URSS, Mihail Gorbaciov, a comentat declaraţiile preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, referitoare la lipsa, pe hârtie, a garanţiilor neextinderii NATO spre Est.

Fostul preşedinte a remarcat faptul că chiar şi a discuta o asemenea chestiune era imposibil din punct de vedere juridic.

"Până în iulie 1991 existau două blocuri politico-militare - NATO şi Organizaţia Tratatului de la Varşovia. ţările membre ale Organizaţiei Tratatului de la Varşovia nu au pus această problemă. Nu înţeleg ce a determinat această declaraţie a preşedintelui Federaţiei Ruse" - a declarat Gorbaciov, citat de agenţia Interfax.

În interviul acordat regizorului american Oliver Stone, Putin a răspuns la întrebarea referitoare la extinderea flancului estic al Alianţei Nord-Atlantice.

"Aceasta nu s-a consfinţit pe hârtie. Este o greşeală, dar deja a lui Gorbaciov. În politică lucrurile trebuie notate pe hârtie - a spus Putin - El pur şi simplu a stat de vorbă şi a hotărât. Nu este aşa".


Etichete Oliver StoneMihail GorbaciovURSSVladimir PutinNATO

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live