Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 16 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

20 Martie 2012
Vizualizari: 1146
Comentează add

Comisia Naţională de Informatică din Franţa, care conduce o investigaţie în numele instituţiilor de profil din cele 27 de state UE, susţine că are "îndoieli serioase" că noua abordare a Google respectă legislaţia europeană.

Google "trebuie să explice politica de confidenţialitate"

ionut-dragu

Directorul general al Google, Larry Page. Foto: Reuters.

În cadrul unei investigaţii la nivel european efectuată de autoritatea franceză de reglementare, potrivit Reuters, Comisia Naţională de Informatică din Franţa a dat gigantului Google un termen de trei săptămâni pentru a explica noua politică privind confidenţialitatea datelor.
 
Într-o scrisoare trimisă la sfârşitul săptămânii trecute instituţia franceză a cerut directorului general al Google, Larry Page, să explice ce va face compania cu datele utilizatorilor, pe ce perioadă vor fi stocate şi dacă acestea vor avea legătură cu identitatea reală a persoanelor.
 
De asemenea, Google trebuie să dea şi motivaţia juridică a noii politici.
 
Comisia franceză a cerut Google explicaţii cu privire la politica privind confidenţialitatea datelor pentru că autoritatea franceză de reglementare conduce o investigaţie în numele instituţiilor de profil din cele 27 de state membre ale UE şi a avertizat deja că are "îndoieli serioase" că noua abordare a Google respectă legislaţia europeană.
 
Una dintre problemele ridicate de comisia franceză este dacă Google va urmări persoanele care folosesc prin smartphone-uri servicii de hărţi sau de căutare şi dacă va colecta informaţii stocate pe telefoane, precum contactele din agende.
 
Comisia de Informatică din Franţa este îngrijorată în mod special de planul Google de a partaja datele colectate de la utilizatori la nivelul tuturor serviciilor, 21 din cele 69 de întrebări adresate companiei referindu-se la baza legală a acestui sistem.

Noua politică de confidenţialitate a intrat în vigoare în martie
 
Mai mult, compania Google este investigată deja în Statele Unite şi de către Comisia Europeană în legătură cu modalitatea de ierarhizare a rezultatelor căutărilor şi posibila favorizare a propriilor produse în detrimentul altora.
 
Autorităţile europene elaborează în prezent o nouă lege referitoare la protecţia datelor online, care include şi dreptul utilizatorilor să ceară în anumite condiţii ca datele lor să fie scoase de pe anumite site-uri.
 
Google a anunţat în ianuarie că simplifică politica în domeniul confidenţialităţii datelor, prin includerea a 60 de regulamente într-unul singur, aplicabil tuturor serviciilor, inclusiv YouTube, Gmail şi reţeaua de socializare Google+.
 
Compania americană a precizat că va centraliza datele colectate de la utilizatorii serviciilor sale, pentru rezultate mai bune ale operaţiunilor de căutare.
 
Utilizatorii nu pot respinge noua politică a Google, intrată în vigoare la începutul lunii martie, dacă vor să folosească în continuare serviciile companiei.
 
Decizia Google a dus la declanşarea unei investigaţii europene şi la exprimarea îngrijorării de către oficiali japonezi şi americani.
 
Reprezentanţii Google nu au fost disponibili pentru comentarii.

Etichete GoogleFranţapolitica de confidenţialitateîndoieli

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live