Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA "-" LA "+" INFINIT (R) Joi, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

22 Ianuarie 2010
Vizualizari: 1653
Comentează add

Profitul Google a crescut anul trecut cu 54%, la 6,52 miliarde de dolari.

Google face bani buni pe timp de criză

sorin-solomon

Google a încheiat anul trecut cu un profit net de 6,52 miliarde de dolari, mai mare cu 54% faţă de rezultatul din 2008.

Veniturile firmei de IT s-au majorat cu 8,5%, la 23,65 miliarde de dolari, a anunţat compania, însă cifrele din ultimul trimestru al lui 2009 au dezamăgit investitorii.

Google se numără printre primele companii din zona IT care au depăşit anul trecut recesiunea, însă raportul financiar pentru ultimele trei luni a determinat scăderea acţiunilor gigantului online cu peste 4%.

Profitul anunţat a fost peste estimările analiştilor, însă veniturile s-au plasat sub unele prognoze ceva mai optimiste, transmite Reuters.

Veniturile Google au crescut în trimestrul al patrulea al anului trecut cu 17%, la 6,67 miliarde de dolari, iar profitul s-a majorat de peste cinci ori, la 1,97 miliarde de dolari.

Acţiunile Google, care au scăzut cu 12% de la maximul ultimelor 52 de săptămâni înregistrat la începutul lunii ianuarie, au fost afectate şi de problemele din China.

Google a anunţat săptămâna trecută că ar putea renunţa la operaţiunile din China, după un atac informatic asupra serviciilor companiei şi după decizia de a nu mai cenzura rezultatele căutărilor pe internet, măsură impusă de autorităţi.

Directorul general al Google, Eric Schmidt, a declarat, odată cu prezentarea rezultatelor, că divizia chineză nu a suferit schimbări, dar compania va lua unele măsuri în scurt timp.

Alţi manageri au anunţat, în cadrul aceluiaşi eveniment, că Google va derula investiţii importante în acest an, pentru a-şi menţine poziţia de lider global al industriei căutărilor online, dar şi pentru a se extinde pe noi pieţe.

Microsoft şi Yahoo! se apropie tot mai mult de Google pe piaţa căutărilor şi advertisingului online, iar lansarea telefonului Nexus One pune grupul în concurenţă strânsă cu Apple.


Etichete GoogleprofitChinaMicrosoftYahoo!Apple

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live