Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Ghioca

24 Iunie 2011
Vizualizari: 1435
Comentează add

Autorităţile americane spun că gigantul Google este suspectat că manipulează rezultatele căutărilor pentru a-i atrage pe utilizatorii de internet către paginile şi serviciile companiei.

Google "ar putea fi chemată în instanţă"

cristina-ghioca

Autorităţile federale de reglementare din Statele Unite afirmă că se pregătesc să cheme în instanţă Google şi alte companii ca parte a unei anchete privind practicile utilizate de motorul de căutare Google, transmite BBC.

Potrivit publicaţiei Wall Street Journal, Comisia Federală de Comerţ ar putea deschide o investigaţie în următoarele zile.

Instituţia americană încearcă să afle dacă Google manipulează rezultatele căutărilor de pe motorul său pentru a-i atrage pe utilizatorii de internet către paginile şi serviciile companiei.

Reprezentanţii Google au refuzat să comenteze informaţia.

Companiile concurente susţin că Google s-a folosit de poziţia dominantă de pe piaţa motoarelor de căutare pentru a promova în mod necorespunzător alte produse ale companiei ca siteuri de hărţi, cumpărături sau călătorie.

Între timp, potrivit publicaţiei New York Times, procurorii generali din California, New York şi Ohio au anunţat că au lansat propriile investigaţii împotriva companiei.

Comisia Europeană desfăşoară deja o anchetă în urma căreia încearcă să afle dacă Google se foloseşte de poziţia sa dominantă pentru a elimina concurenţa în mod necorespunzător, informează BBC.

Nu este prima oară când compania Google este luată în vizorul autorităţilor federale de reglementare.

În luna aprilie, compania a fost acuzată că a încălcat politica privind confidenţialitatea datelor utilizatorilor, înscriiindu-i automat într-o reţea de socializare fără a le solicita permisiunea.

În ultimii ani, Google s-a confruntat în repetate rânduri cu acuzaţii de acest fel.


Etichete GoogleComisia EuropeanăconcurenţătrustanchetăinstanţăComisia Federală de Comerţ

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live