Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

23 Aprilie 2010
Vizualizari: 2016
Comentează add

Reuters a realizat o selecţie a glumelor care au apărut după erupţia vulcanului islandez şi acuzaţiile de fraudă la adresa grupului financiar Goldman Sachs.

Goldman Sachs a făcut "să erupă vulcanul islandez"?

ioana-dogaru

Directorul general Goldman Sachs, Lloyd Blankfein. Foto: Mediafax

În urma erupţiei vulcanului din Islanda au apărut nenumărate glume, cea mai populară fiind cea care spune că gigantul financiar acuzat de fraudă, grupul Goldman Sachs, a făcut vulcanul să erupă şi apoi a făcut speculaţii cu acţiunile companiilor aeriene, informează Reuters.

Gluma despre vulcanul care a afectat considerabil traficul aerian şi acţiunile companiilor aeriene s-a răspândit rapid în ultimele zile între brokerii de pe bursele din Asia.

Mai mulţi actori de comedie, traderi şi chiar oameni obişnuiţi care au auzit această glumă au început să se fotografieze pe Wall Street, în faţa sediilor marilor firme de investiţii.

Nici populara emisiunea lui Jay Leno, celebrul prezentator american, nu a ratat gluma.

"La numai patru zile după ce grupul Goldman Sachs a cauzat investitorilor prejudicii de 12 miliarde de dolari pentru că nu i-au anunţat că sunt investigaţi pentru fraudă, au plătit bonusuri de 5,4 miliarde de dolari. Chiar şi piraţii somalezi sunt interesaţi", a spus Jay Leno.

Nici rivalul său David Letterman nu s-a lăsat mai prejos alcătuind o listă de scuze pe care directorii Goldman Sachs le-ar putea folosi. Cea mai bună scuză a fost: "Ni s-a făcut o înscenare de către compania diabolică, producătoare de lenjerie pentru bărbaţi Goldman Slacks".

Altă glumă care a prins Statele Unite este: "Iceland we want your cash, not your ash" (Islanda vrem banii tăi, nu cenuşa ta).

Şi în România au apărut glume pe tema erupţiei vulcanice.

Una dintre cele mai populare glume este: "De ce a fost Europa afectată de erupţia vulcanică? Deoarece europenii nu pot pronunţa numele acestuia".

O altă glumă care a prins la români legată de erupţia vulcanică: "Ultima dorinţă a economiei islandeze a fost ca cenuşa sa să fie aruncată asupra Europei".


Etichete Vulcanul care a paralizat EuropaactoricomedieglumeGoldman Sachsvulcanerupţieacţiunicompanii aeriene

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live