Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZITIA DUMNEAVOASTRA Vineri, 19 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Leu

15 Ianuarie 2012
Vizualizari: 1490
Comentează add

Cea de-a 69-a gală a Globurilor de Aur va începe la ora 03.00, ora României, la Los Angeles. Fimul mut "The Artist" are cele mai multe nominalizări la ediţia din 2012.

Globurile de Aur îşi aşteaptă câştigătorii

adriana-leu

Covorul roşu al premiilor Globurile de Aur. Foto: arhivă Reuters.

Duminică noapte, începând cu ora 03:00 ora României, va începe cea de-a 69-a gală a Globurilor de Aur, care are loc în Los Angeles.

Organizată de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood, gala reprezintă un moment important al sezonului premiilor pentru cinematografie de la Hollywood, care se încheie în februarie, cu decernarea Oscarurilor.

Au trecut mai bine de 80 de ani de la apariţia filmelor vorbite, dar în 2012 cele mai multe nominalizări la Globurile de Aur le-a obţinut un film mut, "The Artist".

Filmul francez alb-negru, care a impresionat industria cinematografică încă din toamnă, este nominalizat la cele mai importante şase categorii.

În topul filmelor cu cele mai multe nominalizări se mai numără "The Help" şi "The Descendants".

O surpriză a galei din acest an o constituie George Clooney, care ar putea pleca acasă cu un trofeu pentru cel mai bun actor, dar şi cu unul pentru cel mai bun regizor, pentru filmele "The Descendants", respectiv "The Ides of March".

În competiţia pentru cel mai bun film se mai află şi pelicula lui Martin Scorsese, "Hugo", filmul despre baseball în care joacă Brad Pitt, "Moneyball", dar şi pelicula despre Primul Război Mondial al lui Steven Spielberg, "War Horse".

Gala din acest an mai prezintă câteva surprize.

Mult criticatul film regizat de Madonna a fost selecţionat la categoriile cea mai bună coloană sonoră şi cel mai bun cântec, iar Angelina Jolie candidează cu debutul ei în regie pentru trofeul destinat celui mai bun film într-o limbă străină.

Dacă marii premianţi ai Globurilor de Aur vor fi anunţaţi abia la noapte, se ştie deja că trofeul pentru întreaga carieră îi va reveni lui Morgan Freeman, care la începutul verii va împlini 75 de ani.


Etichete Globurile de AurcinematografiepremiiHollywoodGeorge ClooneyMorgan Freeman

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live