Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

1 Iunie 2018
Vizualizari: 602
Comentează add

În Italia, preşedintele l-a desemnat din nou pe Giuseppe Conte, ales de formaţiunile populiste care deţine majoritatea în Parlament, să formeze guvernul.

Giuseppe Conte, desemnat din nou să formeze guvernul italian

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

    

În Italia, preşedintele l-a desemnat din nou pe Giuseppe Conte, ales de formaţiunile populiste care deţine majoritatea în Parlament, să formeze guvernul.
 
Sergio Mattarella a validat deja lista miniştrilor, care vor depune astăzi jurământul.
 
Ministerul Economiei şi Finanţelor îi va reveni lui /Giovanni/ Tria, un profesor de economie favorabil menţinerii Italiei în zona euro.
 
Ministru de externe va fi pro europeanul Enzo Moavero Milanesi, care a lucrat timp de 20 de ani la Bruxelles şi care a fost ministrul afacerilor europene în guvernele Mario Monti şi Enrico Letta. Elena Postelnicu relatează.
 
Miniștrii noului cabinet, 18 la număr, între care și cinci femei, vor depune jurământul în această după-amiază, la ora locală 16:00.
 
Paolo Savona, un economist anti-euro, numit inițial pe postul de ministru de finanţe, care l-a determinat pe președintele Republicii italiene, Sergio Mattarella, să nu accepte un astfel de executiv, a fost trecut acum de liderul Mișcării populiste Cinci Stele la Ministerul Afacerilor Europene.
 
Matteo Salvini va fi ministru de interne, Luigi Di Maio - ministrul muncii și creșterii economice, Enzo Moavero Milanesi - ministru de externe, în vreme ce de Ministerul Economiei se va ocupa un profesor nu foarte cunoscut, Giovanni Tria.
 
Programul acestui guvern al schimbării este unul dedicat cetățenilor și prevede în primul rând reducerea drastică a numărului de parlamentari la 400 de deputați față de 630 în prezent și 200 de senatori față de 318, care să fie aleși toți prin sufragiu universal direct, dar cu interdicția de a trece de la un grup politic la altul în perioada unei legislaturi.
 

Etichete ItaliaGiuseppe ConteSergio Mattarellaguvernul italian

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live