Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Joi, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

4 Decembrie 2018
Vizualizari: 932
Comentează add

Girofar albastru şi regim prioritar de deplasare pentru maşinile de intervenţie de la Salvamont şi SalvaSpeo

Girofar albastru şi regim prioritar pentru Salvamont şi SalvaSpeo

alex-lancuzov

 

Maşinile de intervenţie de la Salvamont şi SalvaSpeo vor putea să circule cu girofar albastru şi vor avea regim prioritar de deplasare, potrivit unui amendament de modicare a Codului Rutier adoptat astăzi de Comisia pentru Transporturi din Camera Deputaţilor.

Ministerul de Interne şi parlamentarii PSD şi ALDE nu au susţinut această modificare, dar prevederea a fost aprobată cu voturile PNL, USR şi ale UDMR.

Amendamentul a fost depus după accidentul aviatic din Munţii Apuseni din 2014 şi ar urma să permită şoferilor de pe maşinile Salvamont să ajungă mai repede la intervenţii, a explicat pentru RRA deputatul liberal Florica Cherecheş.


Florica Cherecheş: Având în vedere că ei acum, când se deplasează spre astfel de situaţii de urgenţă, uneori încalcă legile pentru că se deplasează cu viteză mare, îşi pune viaţa în pericol, riscă să rămână fără permis, am considerat că acest lucru i-ar ajuta să se deplaseze în condiţii de siguranţă şi în mod special ne gândim la persoanele care aşteaptă ca ei să ajungă în timp util să fie salvaţi. În acest an, de exemplu, până în prezent Salvamontul a intervenit în 5.310 cazuri şi au salvat 6.154 de persoane.

Girofarul albastru semnifică acordarea de prioritate şi îl au acum şi maşinile de la Poliţia Locală.

Proiectul de modificare a Codului Rutier merge la vot final în plenul Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz, transmite reporterul RRA, Alexandru Lancuzov.


Etichete Girofar albastruregim prioritarsalvamontsalvaspeocodul rutier

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live